Зради і перемоги тижня. 23 лютого – 1 березня 2018 року

Цього разу із запізненням, вибачте, зрадатижня_перемогатижня

Розглянемо події 23 лютого – 1 березня 2018 рр.

ЗРАДА

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко повідомив, що на території України нелегальними є 95% польських пам’ятників.

Данилюк: Податкова міліція вже понад рік існує поза законом.

У Харкові через аварію на тепломережі без теплопостачання залишилися 666 об’єктів житлової та соціально-побутової сфери у двох районах міста.

У Києві на Байковому кладовищі вандали викрали бронзові фрагменти пам’ятника українській поетесі Лесі Українці. А у Херсоні вандали розмалювали меморіал на Алеї Героїв незалежної України свастикою. Крім того невідомі червоною фарбою з балончика написала на меморіалі “Росія”.

В Ужгороді сталася пожежа у будівлі офісу Товариства угорської культури “Закарпаття”(КМКС). Агентство внутрішньої безпеки Польщі (АВБ) затримало трьох польських громадян, підозрюваних у підпалі.

У вівторок, 27 лютого, у наметовому містечку, встановленому біля будівлі Верховної ради України відбулися сутички, внаслідок чого двоє правоохоронців постраждали, а дев’ятьох учасників протесту затримали.

Солом’янський райсуд залишив на посаді міського голову Одеси Геннадія Труханова та заступника міського голову Одеси Павла Вугельмана.

ПЕРЕМОГА

Укразалізниця уклала угоду з американською корпорацією General Electric. Наголошується, що був підготовлений контракт на суму 1 млрд доларів, який передбачає постачання локомотивів, виробництво з поступовим збільшенням локалізації та модернізацію існуючих локомотивів.

Конституційний суд визнав неконституційним так званий мовний закон “Ківалова-Колесніченка.

Кабінет міністрів України створив комісію, яка розглядатиме всі випадки тиску на підприємців.

У Кривому Розі відсторонили командира військової частини через прапори СРСР на параді.

Будівлю «Гостиного двору» в Києві повернули в комунальну власність.

Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги НАК “Нафтогаз України” стосовно компенсації за недопоставлені обсяги газу для транзиту російським “Газпромом”. Нафтогаз домігся компенсації у сумі 4,63 млрд дол. США за недопоставку Газпромом погоджених обсягів газу для транзиту.

Верховна Рада України ухвалила за основу у першому читанні президентський законопроект №7440 про Вищий антикорупційний суд.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор