Президент привітав двох звільнених з російського полону українських прикордонників (фото, відео)

Президент Петро Порошенко під час телефонної розмови привітав зі звільненням двох українських прикордонників – капітанів Богдана Марцоня та Ігоря Дзюбака. Військовослужбовці були викрадені на Сумщині 3 жовтня минулого року і весь цей час утримувалися в російському полоні.

«Так ми будемо боротися за кожного українця, який знаходиться в заручниках країни-агресора», – розповів про свою розмову зі звільненими прикордонниками Петро Порошенко під час спеціального засідання Конституційного Суду України присвяченого присязі двох новопризначених суддів КС.

Глава держави також відзначив на своїй офіційній сторінці у Facebook: «Хлопці, ласкаво просимо додому. Радий, що ви уже вдома. Вашому звільненню передувала велика робота. Ми продовжимо робити все можливе і неможливе для звільнення українців на окупованих українських територіях та в Росії».

Президент повідомив, що звільнені прикордонники з пункту пропуску Гоптівка на Харківщині поїдуть до госпіталя, де їм буде надана уся необхідна медична допомога.

Джерело

 

На кордоні у Харківській області відбувся обмін двох викрадених у минулому році прикордонників

Сьогодні на кордоні у Харківській області відбувся обмін викрадених у минулому році Федеральною службою безпеки РФ двох українських прикордонників.

Нагадаємо, що офіцери відділу прикордонної служби «Зноб-Новгородське» Сумського прикордонного загону зникли під час здійснення моніторингу ділянки державного кордону України близько 20-ї години вечора  3 жовтня 2017 року.

Звільнення капітанів прикордонної служби Богдана Марцоня та Ігоря Дзюбака тривали дуже довго і напружено.

Наразі з  пункту пропуску «Гоптівка» прикордонники вибули у госпіталь, де їм буде надана уся необхідна медична допомога.

Джерело