Юля. Комсомолка, спортсменка і… трохи нездорова

Дмитро Вовнянко

Мої порпання в героїчній біографії Юлії Тимошенко принесли дещо несподіваний результат. Окремі френди не тільки оцінили мої дописи, але й поділилися деякими власними знахідками. Та такими, що я спершу очам не повірив, а коли зрозумів – голова обертом пішла.

Перед вами – два документи. Перший – характеристика на випускницю СШ № 75 м. Дніпропетровськ Григян Ю. В. Характеристика – суцільний дифірамб. Комсомолка, спортсменка і просто… комсорг класу. Місцевий ватажок Всесоюзного комуністичного союзу молоді тобто.

Так-так, першим щаблем до успіху майбутнього «клятого буржуя», мільйонера і газового монополіста Юлії Тимошенко було проповідування ідеалів ленінізму і допомога комуністичній партії якісно ростити покоління, беззаперечно віддане справі побудови комунізму. Допомагала КПСС юна Юля явно на совість – значки «Ленинский зачет» за просто так не давали. Перш ніж крутити громадянам буржуйське відео, треба якийсь час порозповідати їм про згубний вплив розбещеного Заходу – а ви як думали?

Цікаво, а чому значок «Ленинский зачет» Юлія Володимирівна не носить зараз? Він би так пасував до ордену Святої Варвари від УПЦ-МП…

Звернемо увагу ще на один факт – спортивні досягнення комсомольської партайгеносе Григян. Чому? Зараз збагнете.

Комсомольські успіхи юної Юлії Григян – невипадкові. Другий документ, заява студентки Гірничого інституту Юлії Тимошенко (уже) про переведення до Дніпропетровського державного університету повідомляє нам, що і інститут і спеціальність після закінчення школи Юля обрала один в один такі самі, як були у її тьоті, Антоніни Уляхіної. А ким була тоді Антоніна Уляхіна? А була вона комсомольським організатором на Дніпропетровському електровозоремонтному заводі. Що, знову таки – не дивно, комсомольським шаманством у чистому кабінеті займатися – це вам не по брудних цехах лазити і не з електриками сваритися. Як колишній слюсар і майстер зміни ремонтників – підтверджую.

Очевидно – небогу Юлю її тьотя наполегливо тоді совала по своїх стопах.

Але і це не все. Заява студентки Гірничого інституту Юлії Тимошенко повідомляє нам, що з електротехнічного факультету Гірничого інституту на економічний факультет Дніпропетровського державного університету студентка Юлія Тимошенко перевелася (!) по стану здоров’я (!!) Сам факт переводу з технічної спеціальності на економічну в університеті, як для мене, це щось з області фантастики – знайомих, які змогли б повторити щось подібне, я не маю. Але й не у цьому справа. Зі шкільної характеристики ми знаємо, що Юля Григян – успішна спортсменка. Це що ж таке мусило трапитися за три роки, аби молода здорова дівчина мусила б перевестися «на легшу спеціальність»? Єдине, що спадає на думку – вагітність і народження дитини. Але таке пояснення – сміхотворне. Знову таки, як колишній працівник металургійного заводу, я бачив мінімум кілька десятків жінок, яким вагітність і народження дитини НЕ завадили працювати крановщицями, зварювальниками, токарями та майстринями. А тут…

Пояснення очевидне. Хвороба, яка «погіршила» стан здоров’я юної Юлі, називалася «свекор в обкомі». Націлюючись у школі робити кар’єру в комсомолі, в якийсь момент Юля збагнула, що ніж бути комсомолкою і спортсменкою, краще бути «просто красунею» – дружиною свого чоловіка і невісткою високопосадового свекра.

Принаймні подальша біографія ЮВТ про якісь складні проблеми зі здоров’ям не свідчить.

Автор