Володимир Гройсман зустрівся з молодими підприємцями, засновниками найбільш успішних українських стартапів (фото)

Україна має всі можливості стати світовим брендом, місцем створення інноваційного продукту в найбільш затребуваних сферах і на нових ринках, яким ми всі будемо пишатися. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з молодими підприємцями – засновниками найбільш успішних українських стартапів, визнаних в світі і затребуваних в країнах Європи, Близького Сходу, Середньої Азії тощо.

«Нам важливо потроху змінювати спосіб мислення – відходити від так званого секторального поділу. Приміром,  ми говоримо, що сектор агро чи ІТ – це рушії економіки. І це правда. Але навіть коли говоримо про аграріїв, ми  розуміємо, що по більшості випадків маємо справу з сировиною та експортом саме сировини. А потрібно говорити про продукт. Це і є креативна індустрія, зміна підходів, – сказав Глава Уряду. – Український інтелект є всюди в світі, в різних сферах. Але маємо говорити і робити так, щоб цікаво було працювати тут, в Україні, і використовувати наш інтелект не як частину іншої команди, а власну команду».

Володимир Гройсман підкреслив, що орієнтир роботи Уряду, а саме питання економіки та створення нормальних умов розвитку підприємництва, не «прості слова».  «Я веду постійний діалог з бізнесом. Ми спілкуємося, розуміємо один одного, напрацьовуємо рішення. Цілі та завдання у нас однакові. Я готовий обговорювати різні програми і точкові рішення, які дозволять серйозно просунутися вперед», – сказав Прем’єр-міністр.

Учасники зустрічі підкреслили, що Україна може стати лідером на багатьох нових ринках, оскільки має в активі прогресивні напрацювання. Серед прикладів – використання дронів, передусім в галузі агровиробництва, ринок он-лайн освіти, в тому числі освіти для державних службовців – кураторів реформ. Український он-лайн курс з питань децентралізації, реалізований на одній з вітчизняних освітніх платформ, виявився одним з найбільш популярних в світі. Наразі готуються аналогічні курси з питань кібербезпеки та використання можливостей системи ProZorro. Не менш важливі розробки в системі майнінгу та використання нейротехнологій.

«Для мене важливо, аби Україна стала сильною і розумною державою. І для цього я готовий збирати однодумців», – сказав Прем’єр-міністр і запросив підприємців згодом провести ще одну подібну зустріч, під час якої обговорити конкретні ідеї та ініціативи.

Джерело

Автор