Фонд державного майна планує виставити на продаж 99,99% акцій підприємства «Сумихімпром»

Фонд державного майна оцінив вартість ПАТ «Сумихімпром» у 248,85 мільйонів гривень.

Про це повідомив керівник Фонду держмайна Віталій Трубаров на своїй сторінці у Facebook.

Віталій Трубаров також повідомив, що на продаж виставлятиметься 99,99% акцій.

«Зараз Фонд напрацьовує умови приватизації пакета акцій, і сподіваюся, що в цьому році підприємство знайде ефективного власника»,- зазначив керівник ФДМУ.

Раніше, у Фонді держмайна підготували перелік з понад 100 великих підприємств (групи В,Г,Є), які підлягають приватизації у 2018 році. Це енергетичні компанії, «Сумихімпром”, Львівський завод «Автонавантажувач», «Оснастка», Криворізька теплоцентраль, Львівська вугільна компанія, Запорізький титано-магнієвий комбінат та інші.

Фонд держмайна також оприлюднив перелік об’єктів щодо яких у 2018 році має розпочатися підготовка до приватизації. Це близько 200 підприємств з різних галузей: транспортної, хімічної, машинобудівної, сільськогосподарської, вугільної та інших.

Зокрема, ПАТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», Державна судноплавна компанія «Чорноморське морське пароплавство», Державні підприємства «Львівський державний ювелірний завод» та Вінницький завод «Кристал», ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство», ПрАТ «Президент-Готель», Державне підприємство «АКВАРЕСУРСИ», Державне підприємство «Новопокровський комбінат хлібопродуктів».

Однак  у Фонді наголосили, що значна кількість визначених підприємств, по яких має розпочатися підготовча робота у 2018 році, на сьогодні перебувають в управлінні міністерств та відомств, а також включені до закону, який зобороняє приватизацію.

Джерело