Десантники перетворили частину бойового снаряду на витвір мистецтва (фото)

Воїни десантно-штурмової роти зі Львова перетворили частину смертоносного ворожого боєприпасу на цікавий та досить незвичний експонат. Він зберігається у підрозділі ще з «гарячого» 2014 року.

Це – хвостова частина з блоком стабілізатора 300 мм реактивного снаряду від РСЗВ «Смерч», на якому відображена історія найважчих бойових дій підрозділу на Донбасі. А це – запеклі бої в районі населених пунктів Побєда, Щастя, Горлівки, Луганської ТЕС та засідка неподалік Металіста. Також окремо зображені імена та прізвища загиблих десантників цієї роти.

Ідея належить командиру десантно-штурмової роти, старшому лейтенанту на ім’я Дмитро. А до її втілення у життя, долучився весь особовий склад підрозділу, детально обговорюючи, які саме події необхідно відобразити на експонаті.

«Художником» став солдат Михайло, який більше місяця у вільний від бойових завдань та службових обов’язків час, відображував на металі героїчні та одночасно трагічні епізоди неоголошеної війни з російсько-окупаційними військами.

– Малюванням я почав захоплюватися ще з дитинства, проте навіть не закінчував художньої школи. Найважчим для мене було відобразити імена та прізвища бойових товаришів, які віддали життя за територіальну цілісність та незалежність України.

Десантники розповідають, що в подальшому планують передати даний експонат до одного із історичних музеїв. Адже це частина не лише бойового літопису Львівської десантно-штурмової бригади, а і всієї України.

Джерело