Прокуратура завершила розслідування стосовно працівника Інтерполу, причетного до викрадення людини та пограбування

Слідчими прокуратури міста Києва завершено досудове розслідування стосовно інспектора відділу Укрбюро Інтерполу та Європолу ГУ НП в м. Києві та двох його спільників за фактом викрадення людини, пограбування та незаконного зберігання боєприпасів.

Як встановлено слідством, учасники злочинної групи, змовившись між собою, вирішили заволодіти грошовими коштами громадянина, який збирався продавати свій автомобіль. Призначивши зустріч в обумовленому місці, злочинці із застосуванням насильства, викрали потерпілого та вивезли його до лісу.

Працівник Інтерполу, який входив у склад цієї групи, безпосередньо брав участь у викраденні потерпілого та нанесенні йому тілесних ушкоджень. Також він повідомив останньому, що той нібито підозрюється у кримінальному правопорушенні, а саме у вчиненні шахрайських дій, та запропонував за грошову винагороду у сумі 10 тис доларів США не вживати заходів щодо притягнення його до відповідальності. Побоюючись за своє життя, потерпілий пообіцяв зловмисникам віддати 85 тис грн, які зберігались у нього вдома, на що останні погодились. Після цього, викрадачі змусили потерпілого зняти з банківського рахунку ще 24 тис грн та у подальшому також заволоділи цими грошовими коштами.

У ході слідства було проведено комплекс негласних слідчих (розшукових) дій, які дозволили зібрати необхідну доказову базу для оголошення зловмисникам, у тому числі працівнику Інтерполу, про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 186 (грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинений повторно, або за попередньою змовою групою осіб) КК України. Ще одному фігуранту провадження додатково інкриміновано ч. 1 ст. 263 КК України за фактом вилучення бойових припасів.

Після ознайомлення стороною захисту з матеріалами кримінального провадження, обвинувальний акт буде скеровано до суду.

Крім того, в окреме кримінальне провадження виділено матеріали стосовно ще одного зловмисника, який товаришував із потерпілим та навів на нього підозрюваних. Вказаного громадянина оголошено в державний розшук.

Джерело