Поліція встановила і затримала підозрюваного у вбивстві правозахисниці Ірини Ноздровської (відео)

Про це перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий повідомив сьогодні, 8 січня, після проведення оперативної наради з першим заступником голови Нацполіції – начальником кримінальної поліції В’ячеславом Аброськіним та заступником голови Нацполіції – начальником Головного слідчого управління Віталієм Невгадом.

За словами Сергія Ярового, триває посилена робота координаційного штабу, створеного для розслідування резонансного злочину, слідчо-оперативні групи виконують завдання, визначені вчора під час наради у Вишгороді.

І показником такої напруженої роботи є встановлення особи обґрунтовано підозрюваного у скоєнні вбивства. Його затримано в порядку, передбаченому ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Як повідомив перший заступник голови Національної поліції України – начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін, упродовж останніх восьми днів правоохоронці збирали і аналізували матеріали. Вони відновили увесь маршрут руху загиблої у день її зникнення – від метро «Героїв Дніпра» до Демидів на Київщині. Правоохоронці встановили та опитали всіх шістьох водіїв маршрутних автобусів, які в проміжку з 17:00 до 18:00 рухалися вказаним маршрутом. Крім того проведені поквартирні і побудинкові обходи: опитані понад тисячу мешканців с. Демидів.

«Використовуючи весь масив цих даних, які ми отримали – технічні можливості, допити водіїв і встановлених людей, які рухалися від станції київського метро «Героїв Дніпра» до селища Демидова. Повністю відтворена картина з 17-ї до 18-ї години. Відтак сьогодні слідчими було прийнято рішення – в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу був затриманий підозрюваний», – повідомив В‘ячеслав Аброськін.

Він додав, що зараз тривають активні слідчі дії та необхідні оперативно-розшукові заходи для встановлення можливих свідків та очевидців, які могли пересуватися разом з Іриною Ноздровською. Це дозволить отримати додаткову доказову базу у справі. Крім того, призначена значна кількість криміналістичних експертиз, результати яких планують отримати вже найближчим часом.

«Робота триває, зараз проводяться перші слідчі дії з підозрюваним», – зазначив перший заступник глави Нацполіції.

Своєю чергою заступник голови Націполіції – начальник Головного слідчого управління Віталій Невгад зазначив, що наразі проводиться перевірка свідчень затриманого підозрюваного в частині його причетності до вказаного злочину.

«Аналізуються слідчі дії, результати допитів, подвірних обходів – для того, щоб підтвердити хронологію подій, відслідкувати її (Ірини Ноздровської – ДК НПУ) рух, знаходження в певному місці, доведення мотивів і механізму скоєння даного злочину», – зазначив Віталій Невгад.

Він також підкреслив, що перевірка встановленої під час слідчих дій інформації дозволить бути впевненим в тому, що затримано саме особу, винну у скоєнні вбивства, а також довести її вину у цьому.

Як підкреслив перший заступник глави МВС Сергій Яровий, правоохоронці мають встановити найменші деталі цього резонансного злочину.

«Принципово важливо повністю встановити весь перебіг подій. Я думаю, вже найближчим часом у нас будуть всі необхідні результати експертиз», – сказав Сергій Яровий.

Окремо перший заступник глави МВС подякував працівникам поліції і фахівцям, зокрема працівникам ДСНС, які долучаються до розслідування, за проведену роботу, яка вже дала перші результати. І наголосив на необхідності продовжувати розслідування в цілодобовому режимі.

«Працюємо 24 години на добу, щоб розібратися з цією резонансною справою. Допрацьовуємо до кінця, не зважаючи на час», – підкреслив Сергій Яровий.

Нагадаємо, за розпорядженням першого заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового бус створений координаційний штаб для розкриття вбивства Ірини Ноздровської. Як повідомлялось раніше, до розслідування залучені 300 працівників Нацполіції.

Джерело

 

Стало відомо, кого поліція затримала за підозрою у вбивстві Ноздровської

Да, полиция задержала подозреваймого в убийстве Ноздровской. Улики более чем веские. Не нужно домыслов – информация буд…

Posted by Arsen Avakov on Montag, 8. Januar 2018

Убийство Ирины Ноздровской раскрыто. Профессионально, без истерик и в сжатые сроки. Не смотря на всю эту ярмарку тще…

Posted by Антон Геращенко on Montag, 8. Januar 2018

Автор