OpenMarket (СЕТАМ) запускає «голландські» аукціони для банківських активів

OpenMarket (ДП “СЕТАМ” Міністерства юстиції України) розпочинає продаж прав вимоги за системою редукціонів – торгів з поступовим зниженням ціни.

Редукціон – це процедура проведення електронних торгів з пониженням ціни. Зниження ціни можливе доти, доки не виявиться охочий укласти договір, але не нижче граничної вартості, яка встановлюється продавцем.

У разі надходження першої ставки від будь-якого допущеного учасника, торги переходять у режим класичного аукціону на підвищення і подальше зменшення актуальної ціни припиняється.

«Голландський аукціон розпочинається з високої ціни, яка поступово знижується, до досягнення ціни продажу товару. Це зворотний процес англійських аукціонів, де товар починає продаватися за мінімальною ціною, а претенденти ведуть боротьбу за рахунок збільшення своєї пропозиції», – пояснив генеральний директор ДП “СЕТАМ” OpenMarket Віктор Вишньов.

Спеціалісти вважають, що редукціон має ряд переваг і дозволяє встановити реальну  ринкову ціну лоту на певні категорії товарів.

«OpenMarket вкотре доводить, що може бути гнучким і здатним проводити будь-які типи аукціонів з використанням інноваційної технології Blockchain. Перший пакет лотів виставив VTB BANK (УКРАЇНА) на загальну суму 10,6 млрд грн – це права вимоги до позичальників-юридичних осіб. Ця система в цілому сприятиме успішній реалізації активів, чия балансова вартість дещо відрізняється від ринкової», – підкреслив Віктор Вишньов.

Веб-сайт OpenMarket.

Сторінка у Facebook.

Джерело