Новий рік на віддаленому ВОПі (фото, відео)

Прихід Нового року з нетерпінням очікують на опорних пунктах по всій лінії фронту. Завдячуючи перемир’ю, градус бойових дій останніми днями дещо спав.

З настанням сутінок активізуються ворожі спостерігачі та диверсійно-розвідувальні групи. Їх відстежують, але, здебільшого, вогню не відкривають.

Бойові підрозділи, що святкуватимуть Новий Рік на передовій, службу несуть у штатному порядку. Особливу увагу при цьому приділяють веденню спостереження за противником, аби запобігти можливим провокаціям зі сторони ворога.

Джерело

 

На новорічних столах десантників – салат «Олів’є» та шашлики, проте всі в повній бойові готовності

Новорічна Ніч. Промислова зона. Авдіївка.

Замість так довгоочікуваного снігу – мрячить дощ. Упав густий туман…

Лунають поодинокі постріли, великий калібр… Противник періодично веде хаотичний вогонь, побоюючись, що українські десантники можуть піти в наступ…

Так, російські окупанти бояться та з повагою ставляться до десанту, який тримає оборону в цьому відповідальному та одному з найспекотніших районів оборони Донбасу від кремлівських найманців.

Командир одного з парашутно-десантних підрозділів – кадровий офiцер, загартований в бойових, з перших днів на війнi. На початку війни починав її ротним, а зараз – комбат.

– Донедавна тут було досить неспокійно. Підрозділ постійно перебуває в повній бойовій готовності та завжди готовий до будь-яких подій. Ми суворо дотримуємося Мінських угод, однак, якщо російські окупанти відкривають прицільний вогонь – діємо «по-десантному…», – каже комбат.

Ворог завжди відчуває особливий характер, традиції та бойову підготовку «крилатих піхотинців». Всі спроби російсько-окупаційних військ «прощупати» на міць витривалість десантників зазнають поразки.

Зруйновані війною дачні будинки, промислові об’єкти, навіть житлові будинки. Вузенькі доріжки, калюжі та повне бездоріжжя. Мокра кам’яна земля миттєво перетворюється на глину. На «промзоні» немає панівних висот, класичних траншей, хоча деякі будівлі перетворилися на серйозні вогневі точки…

Новий рік. На опорних пунктах – звичайна бойова робота. Але пости підсилені, зважаючи на «алкогольний героїзм» російських найманців та можливі провокації.
Попри постійну напругу, на святкових столах традиційне олів’є та навіть шашлики, проте всі в повній бойовій готовності.

Джерело

 

Піски. Новий рік

Джерело

 

Дід Мороз і Снігуронька на передовій

Джерело