У Запоріжжі Марина Порошенко передала гусеничні сходові підйомники для дев’яти інклюзивних шкіл регіону (фото)

Дружина Президента України Марина Порошенко відвідала Запорізьку область з робочою поїздкою. Перша леді разом з головою Запорізької обласної державної адміністрації Костянтином Брилем та головою Запорізької облради Григорієм Самардаком вручила директорам дев’яти інклюзивних шкіл, які є учасниками освітнього проекту Благодійного Фонду Порошенка, універсальні сходові гусеничні підйомники.

За словами Марини Порошенко, питання архітектурної доступності навчальних закладів є важливим для розвитку інклюзивної освіти. На жаль, більшість громадських приміщень у нашій державі все ще залишаються недоступними, а існуючі пандуси часто не відповідають Державним будівельним нормам. При цьому побудова нових потребує значних фінансових ресурсів та часу.

«У рамках соціальної програми Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації» ми разом із місцевою владою Запорізької області ініціювали придбання універсальних сходових гусеничних підйомників. Саме вони зможуть забезпечити доступність для кожної дитини з особливими освітніми потребами не лише першого поверху, а й всіх приміщень рідної школи», – зазначила дружина Президента.

Також у ході візиту в Запорізьку область Марина Порошенко ознайомилася з презентацією інтерактивної карти інклюзивних шкіл регіону, створеної на базі платформи Google.

Зокрема, завдяки цьому програмному продукту на базі Інформаційної системи управління освітою (ІСУО) створено облік дітей з особливими освітніми потребами, які проживають на території області. Також передбачено введення в програму інформації про діяльність Інклюзивно-ресурсних центрів, які з 1 вересня 2018 року запрацюють по всій Україні, та створено онлайн-кабінети для фахівців та батьків (опікунів) у цих центрах. Окрім того, розроблено модуль по роботі з індивідуальною програмою розвитку з функцією контролю за її виконанням та модуль контролю «гроші за дитиною» для учнів з особливими освітніми потребами.

Джерело