Президент із дружиною завітали на ювілейний вечір Ади Роговцевої (фото)

Президент Петро Порошенко разом із дружиною Мариною завітали до театру ім. Івана Франка та взяли участь у ювілейному вечорі народної артистки України, Героя України Ади Роговцевої.

«Надзвичайно радий можливості засвідчити Вам свою величезну шану, захоплення і кохання до великої українки – Ади Миколаївни Роговцевої. І роблю це не просто як Президент, а більше як представник багатомільйонної армії шанувальників Вашого таланту. Я щасливий тим, що нам пощастило жити в епоху Ади Роговцевої», – сказав Петро Порошенко.

Глава держави назвав творчий доробок актриси в театрі і кіно «гордістю і славою нашої культури, її золотим фондом».

Він висловив слова шани і поваги до актриси за її громадянську позицію, особливо відзначив її роль у 2014 році. «Сьогодні це загальновідомо. А тоді це була громадянська позиція великої жінки і великої українки. Ада Миколаївна – один з перших волонтерів.

З перших днів вона організували збір коштів для допомоги армії і лікування наших поранених воїнів. Її концерти в переповнених залах Сєверодонецька та Маріуполя, щойно звільнених, чітко засвідчили – що це Україна. І Україна засвідчується не лише прапором, який піднімається над мерією, а й виступом Ади Миколаївни в українських театрах», – сказав Президент.

«Ваша творчість допомагає нам усім зшивати Україну, забезпечити її соборність і єдність», – підкреслив Глава держави роль актриси в об‘єднанні України.

Він нагадав, що Ада Роговцева грала і саму Лесю, і героїнь її творів. «Так само, як і Лариса Петрівна Косач – Українка… Для нас Ада Миколаївна – наша Ада Українка», – сказав Президент.

«Це один із найкращих символів української жінки: красивої, сильної, вольової, патріотичної, яка дуже любить Українську державу і український народ», – наголосив Президент.

Глава держави вручив актрисі Державну премію України імені Олександра Довженка за 2017 рік та додав, що ця премія формально “за видатний внесок у розвиток українського кіномистецтва”.

«А насправді – просто за те, що Україна Вас любить, дорога Адо Миколаївно», – сказав Петро Порошенко.

В свою чергу, Ада Роговцева подякувала Главі держави за привітання та вручення державної премії: «Я безмежно вдячна Вам за цю честь». Актриса зауважила, що на її життєвому шляху зустрічалось багато хороших людей і особливо тепер, коли вона відвідує українських воїнів на передовій. «Я сподіваюсь, що ми станемо ще кращими, а те, що ми мужні і мудрі – я в цьому впевнена», – звернулась артистка до глядачів в залі.

Джерело

Автор