Уряд ввів відповідальність для недобросовісних переможців конкурсів оренди держмайна

Кабінет міністрів України змінив правила оренди державного майна, ввівши норму, яка фінансово каратиме недобросовісних переможців конкурсу.

Про це повідомив керівник Фонду державного майна Віталій Трубаров на своїй сторінці у Facebook.

За словами Віталія Трубарова, Уряд підтримав ініціативу Фонду щодо посилення боротьби з недобросовісними переможцями конкурсів з оренди.

«Тепер всі компанії, які беруть участь в конкурсі на право оренди, мають вносити авансовий платіж у розмірі не менше шести місячних орендних плат. Цей платіж повертається всім, окрім переможця. Таким чином, компанії, які прийшли з наміром зірвати конкурс, тобто формально перемогти, а потім відмовитися від підписання договору, втратять авансовий платіж»,– наголосив Віталій Трубаров.

Керівник Фонду держмайна зазначає, що раніше на конкурс приходили компанії із завданням «вибити» реального орендаря, зірвати конкурс і змусити Фонд проводити конкурсні процедури заново. «Тепер такі «ігри» коштуватимуть дорого, і в конкурсах перемагатимуть лише ті компанії, котрі мають реальний намір підписувати договори оренди»,–сказав Віталій Трубаров.

Джерело