У зоні відчуження зростають обсяги лісокультурних робіт (фото)

Під час весняної та осінньої лісокультурної кампанії у зоні відчуження виконано заплановані роботи з лісовідновлення на площі 400 га, в тому числі шляхом створення лісових культур – на площі 197 га. При цьому було висаджено більше 1,5 млн сіянців (з розрахунку біля 8 тис. шт. на 1 га). На площі 203 га проведено сприяння природному поновленню лісу.

«Ліс у зоні відчуження займає 70% усієї площі й виконує потужну бар’єрну функцію, що забезпечує нерозповсюдження радіонуклідів за межі зони відчуження. Догляд за лісогосподарськими культурами сприяє відтворенню біологічного розмаїття та раціонального використання існуючих природних комплексів», – зазначив Голова Державного агентства з управління зоною відчуження Віталій Петрук.

За словами фахівців Державного спеціалізованого підприємства «Північна Пуща», обсяги лісокультурних робіт 2017 року перевищують минулорічні приблизно в 2 рази.

За період весняної лісокультурної кампанії проведено висаджування лісових культур на площі 120 га, а решту було виконано восени.

Основною лісоутворюючою породою є сосна звичайна, що складає понад 70% загальної кількості, проте використовуються й інші породи, зокрема дуб, береза та ін.

Довідково: Усі лісництва ДСП «Північна Пуща» повністю забезпечують свої потреби у посадковому матеріалі, вирощуючи у розсадниках необхідну кількість стандартних сіянців, які мають забезпечити в майбутньому нормативну приживлюваність лісових культур.

Також, співробітниками лісництв проводяться роботи з заготівлі лісового насіння. На цей час проводиться заготівля насіння дуба та розпочато заготівлю насіння сосни звичайної.

Джерело

Автор