Олімпійська чемпіонка Ольга Харлан виграла етап Кубка світу з фехтування на шаблях

Олімпійська чемпіонка Ольга Харлан виграла етап Кубка світу з фехтування на шаблях в бельгійському Сінт-Нікласі.

Українка стартувала відразу в турі прямого вибування, оскільки займає сьому сходинку у світовому рейтингу FIE. В 1/32 фіналу Харлан не залишила шансів своїй колезі по збірній Ользі Жовнір, завершивши поєдинок з рахунком 15: 8, далі перемогла француженку Каролін Кьєролі – 15:6, а в 1/8 турнірної таблиці зломила опір ще однієї французької шаблістки Шарлотт Лембах, обігравши суперницю з перевагою в один удар – 15:14.

Після опонентки Харлан не змогли скласти їй високу конкуренцію. В 1/4 фіналу лідер наших шаблісток не зазнала труднощів з угоркою Анною Мартон, закінчивши зустріч з цифрами 15: 5 на табло, у півфіналі з аналогічним рахунком вибила з боротьби олімпійську чемпіонку Ріо-2016 Яну Єгорян, а у фіналі розгромила віце-чемпіонку Європи Росселлу Грегоріо, перемігши італійку 15: 6.

Нагадаємо, що це вже другий етап Кубка світу в нинішньому сезоні. На першому подібному турнірі Харлан показала лише 18-й результат, програвши в 1/16 фіналу іншій українці Аліні Комащук, яка в Сінт-Нікласі поступилася італійці Ірене Веккі з рахунком 15:11 і зупинилася за крок від півфіналу.

Відзначимо, що в 2016 Харлан також піднялася на найвищу сходинку п’єдесталу пошани в Сінт-Нікласі, при цьому оформивши медальний дубль: Ольга виграла золото в індивідуальному заліку і бронзу – в командному.

Джерело