Зради і перемоги тижня. 3 – 9 листопада 2017 року

Щоразу по п’ятницях – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 3 – 9 листопада 2017 р.

ЗРАДА

У Сєвєродонецьку вбили голову місцевої фракції “БПП “Солідарність” Сергія Самарського.

Національне антикорупційне бюро закупило тактичні літні сорочки під бронежилети у Володимира Литвина в кількості 220 шт. на суму майже 340 тисяч гривень. Закупівля відбулась, після того, як Володимир Литвин став фігурантом у “справі рюкзаків”. У Бюро зазначили, що готові надати матеріали, які засвідчать прозорість та конкурентність закупівлі. Національна поліція України також уклала три угоди з ФОП “Володимир Плигачов”, який є фігурантом “справи рюкзаків”, на постачання формених кашкетів загальною вартістю 2,2 млн грн.

У Дніпрі поліцейські отримали поранення унаслідок підриву гранати. Під час виїзду на виклик “квартирна крадіжка” підозрювані почали чинити опір. Вони застосували 2 гранати, попередньо Ф-1 та РГД-5, і вогнепальну зброю.

У Києві ввечері в неділю, 5 листопада, футбольні вболівальники влаштували масову бійку, у конфлікті брали участь більше сотні осіб.

Київський райсуд Харкова відпустив по амністії визнаного винним одного з організаторів харківського антимайдану Сергія Юдаєва. Його зразу ж оголосили в розшук у новій справі.

Вища рада правосуддя призначила безстроково суддю Подільського районного суду міста Києва Світлану Захарчук, яка в часи Майдану позбавляла прав керування транспортними засобами учасників поїздки до Межигір’я.

Невідомі вчинили напад на знімальну групу “Радіо Свобода” біля аеропорту “Київ”. Журналісти стверджують що авто з реєстратором заблокували, аби завадити зняти приліт літака Віктора Медведчука з Росії і вихід із терміналу.

ПЕРЕМОГА

У ЗСУ анонсували перейменування Високомобiльних десантних вiйськ. Високомобільні війська стануть Десантно-штурмовими військами. День десантника перенесено на 21 листопада.

Вищий спецсуд задовольнив касацію прикордонника Сергія Колмогорова та звільнив його з-під варти, відправивши справу на повторний розгляд.

У Литві представили “план Маршалла” для України. Згідно з так званим “планом Маршалла”, з 2018 року протягом десяти років пропонується виділити Україні 50 млрд євро для заохочення малого і середнього бізнесу.

На військовому полігоні у Дівичках Київської області відбулися успішні військові випробування боєприпасів, вироблених на українських підприємствах. Ідеться про найдефіцитнішу групу: 152-мм снаряди, гранати (ВОГ) для АГС і 60-мм міни для нових українських мінометів.

Парламент ухвалив закон про забезпечення житлом сімей загиблих бійців АТО.

В Україні набув чинності закон про підвищені мовні квоти на радіо. В ефірі радіостанцій має бути не менше 30% україномовних творів.

Кабінет міністрів України збільшив фінансування програми «теплих кредитів» у 2017 році на 100 млн грн.


Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор