НАЗК прийняло від ПРООН програмне забезпечення контролю та перевірки системи електронного декларування України

Національне агентство з питань запобігання корупції (далі – Національне агентство) прийняло від Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні (далі – ПРООН) програмне забезпечення підсистеми контролю та перевірки системи електронного декларування України (Модуль логічного та арифметичного контролю декларацій для інформаційно-телекомунікаційної системи «Єдиний державний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування», далі- ІТС Реєстр). Дане програмне забезпечення отримане на відповідальне зберігання з правом використання.

Передача відбулася відповідно до Угоди між Урядом України і Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй від 18.06.1993 р. та розпорядження Кабінету Міністрів України від 8 листопада 2017 р. № 787-р «Про затвердження плану заходів з впровадження системи проведення логічного та арифметичного контролю декларацій та модернізації програмно-апаратного комплексу інформаційно-телекомунікаційної системи «Єдиний державний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування».

В основу роботи підсистеми проведення логічного та арифметичного контролю декларацій покладено Правила логічного та арифметичного контролю декларацій і правила автоматизованої перевірки декларацій та їхні вагові коефіцієнти затверджені рішенням Національного агентства від 24.10.2017 №1019.

Відповідно до домовленостей, ПРООН за власний рахунок здійснить доопрацювання Модулю логічного та арифметичного контролю декларацій відповідно до Технічного завдання, погодженого між Національним агентством та ПРООН 10 листопада 2017 року. Крім цього, сторони дійшли згоди, що після доопрацювання Модулю логічного та арифметичного контролю декларацій відповідно до Технічного завдання та підтвердження відповідності Групою контролю якості, Модуль перейде у власність Національного агентства.

Також Програма розвитку ООН в Україні погодилася розглянути питання щодо можливості фінансування робіт, пов’язаних з доопрацюванням існуючої комплексної системи захисту інформації (КСЗІ) ІТС Реєстр та проведенням додаткової державної експертизи.

Джерело

Автор