Секретар РНБО України О. Турчинов провів зустріч з групою стратегічних радників з країн-членів НАТО (фото)

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов провів зустріч з групою іноземних стратегічних радників з країн-членів НАТО.

До складу делегації увійшли, зокрема, колишній командувач Центрального командування Збройних Сил США, генерал Джон Абізейд; колишній командувач Збройних Сил Литовської Республіки, генерал-майор Йонас Андрішкевічус; колишній командувач Сухопутних військ Збройних Сил Великої Британії, генерал  Нік Паркер; виконавчий директор із зовнішніх зв’язків партнерства в Канадській академії оборони Міністерства національної оборони Канади Джилл Сінклер; колишній командувач Спільного німецько-голландського корпусу, генерал-лейтенант Волькер Гальбауер; командувач багатонаціонального корпусу Північ-Схід, генерал-полковник Богуслав Самол (Республіка Польща).

Під час зустрічі йшлося про співпрацю в оборонному та безпековому секторі. Секретар РНБО України наголосив, що незважаючи на гібридну війну Російської Федерації проти України, триває процес зміцнення нашої обороноздатності та реформування сектору безпеки і оборони України відповідно до стандартів НАТО.

О. Турчинов заявив, що одним з пріоритетів є відновлення багатосторонньої військово-технічної співпраці України з країнами-членами Альянсу.

Під час зустрічі сторони акцентували на важливості поглиблення співробітництва України з НАТО у питаннях кібербезпеки, військово-технічній та науковій сферах.

О. Турчинов також зазначив, що за останні три роки більшість українців усвідомили, що НАТО є одним з реальних інструментів забезпечення надійної системи колективної безпеки як в Європі, так і в усьому світі.

Своєю чергою, члени делегації заявили, що країни-члени НАТО підтримують реформи, що відбуваються в Україні, та прагнення нашої держави до євроатлантичної інтеграції.

Джерело