Правоохоронці готові відкрити для польської сторони бази даних кримінальних елементів (фото)

Про це міністр внутрішніх справ заявив сьогодні, 2 листопада, під час двосторонньої зустрічі з Надзвичайним і Повноважним послом Польщі в Україні Яном Пєкло та Президентом Верховної Контрольної Палати Польщі Кшиштофом Квятковскі.

«Україна і Польща співпрацюють у рамках Інтерполу та Європолу, але ми  маємо більш тісно працювати на двосторонньому рівні і мати протоколи про обмін інформацією. Ми готові повністю відкрити свої бази даних, які стосуються кримінальних елементів», – сказав Арсен Аваков.

Він наголосив, що українські та польські правоохоронці вже давно співпрацюють у галузі безпеки. А нещодавно відбувся обмін досвідом між поліцейськими відомствами на рівні старших офіцерів.

Арсен Аваков наголосив, що досвід Польщі для України дуже важливий і корисний, адже нашим західним сусідам вдалося за досить короткий термін пройти шлях від радянської системи до європейської держави.

«З нашими партнерами з Польщі ми можемо говорити однією мовою, бо наші країни добре знають, що таке пострадянська перехідна ситуація. На жаль, реформи в Україні співпали з війною, яку проти нас розв’язала Росія. Ви пройшли реальний шлях від пострадянського перехідного періоду до однієї з лідируючих позицій у Європі. Ми хочемо почути ваш аналіз, щоб не повторювати помилок», – сказав міністр внутрішніх справ.

Сторони обговорили досвід у сфері протидії фінансовим порушенням.

Кшиштоф Квятковскі поділився власним досвідом роботи на чолі Верховної Контрольної Палати Польщі. Зокрема, розповів про співпрацю з прокуратурою та іншими державними органами.

Кшиштоф Квятковскі наголосив, що ті зміни, які відбулися з МВС, не можливо не помітити. Він підкреслив, що зараз важливо не зупинятися на досягнутому, а продовжувати якісні реформи.

«Не можна не помітити вже ті зміни, які відбулися з вашим міністерством. Всім добре відомо, що якщо хтось щось робить, то це розлючує критиків. Тому не зупиняйтеся на цьому шляху, продовжуйте  втілювати реформи у життя»,– сказав Кшиштоф Квятковскі.

Своєю чергою Надзвичайний і повноважний посол Польщі в Україні Ян Пєкло поцікавився рівенем довіри населення до правоохоронної системи.

«Наразі рейтинг довіри до поліції – 40-45%, до Національної гвардії України – 52%, Державної прикордонної служби – 46%, ДСНС  – 42%. До добровольчих батальйонів системи МВС – 60%», – розповів Арсен Аваков.

Ян Пєкло подякував українській стороні за постійний діалог, який відбувається між нашими країнами та наголосив, що Польща радо вітає ті демократичні перетворення і шлях реформ, який наразі долає Україна.

Джерело

Автор