Українська команда здобула дві золоті медалі на Міжнародній учнівській олімпіаді з екології

Українська команда здобула дві золоті медалі на Міжнародній учнівській олімпіаді з екології, що пройшла 22-29 жовтня 2017 року в Бразилії.

До складу нашої команди увійшли Катерина Малкіна, учениця 11 класу Маріупольського технічного ліцею, та Юрій Паша, випускник Маріупольського технічного ліцею, а нині студент-першокурсник Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

Катерина Малкіна виборола «золото» за проект «Новий метод біогенної утилізації поліетилену високої щільності (HDPE)» – він присвячений можливості певного виду личинок перетравлювати поліетилен. Юрій Паша отримав золоту медаль  за проект «Новий екологічно безпечний метод підвищення життєвих характеристик рослин родини Poaceae (Злаки)». Окрім медалі Юрій також отримав Гран-Прі олімпіади. Його розробка дозволить покращити урожай злакових рослин.

Міжнародна учнівська олімпіада з екології проходила в межах Міжнародного ярмарку науки і техніки 32-го MOSTRATEC. На олімпіаді було представлено 420 учнівських проектів із різних країн світу.

Нагадуємо, що в березні 2017-го Катерина та Юрій стали переможцями Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології. А на початку травня Катерина Малкіна також виборола друге місце та срібну медаль на Міжнародному конкурсі «I – SWEEEP – 2017» у США.

Джерело