Держприкордонслужба активно готується до охорони кордону в зимовий період (фото)

Завдяки злагодженій та наполегливій роботі, прикордонне відомство своєчасно розпочало та якісно здійснило підготовку всіх наявних військових містечок, котелень та інженерних мереж до експлуатації в зимових умовах.

Наразі підготовлено 355 військових містечок та 331 котелень, а це 100 % готовність. Загалом цього року на підготовку до зими було виділено 18,6 мільйонів гривень.

Варто зазначити, що у 2017 році організовано проведення процедури закупівлі кам’яного вугілля через авторизований електронний майданчик «Прозоро», та вдалося забезпечити органи Держприкордонслужби за рахунок централізованого постачання вже до 5 вересня поточного року. Тим самими це дозволило розпочати опалювальний період без зривів.

Крім того, відповідно до наказу  Адміністрації Держприкордонслужби «Про затвердження Комплексного плану основних заходів» проводиться робота по запровадженню заходів енергозбереження на об’єктах Держприкордонслужби. На сьогодні економія бюджетних коштів за результатами проведеної роботи складає близько 5 мільйонів гривень за рік.

Серед запроваджених заходів з енергозбереження у прикордонному відомстві можна відмітити обладнання модульних котелень у Сумському загоні та Навчальному центрі Держприкордонслужби, переведення 7 котелень з рідкого на тверде паливо, утеплення фасадів будівель управлінь Сумського, Чернівецького, Львівського загонів, казарми Національної академії Держприкордонслужби, адміністративні будівлі відділів «Загнітків», «Кодима» та «Малоярославець» Подільського і Білгород-Дністровського загонів, капітальний ремонт покрівель з утепленням у відділі «Кирилівка» Бердянського загону та управління Донецького загону. Заходи з подальшого впровадження енергозбереження у Держприкордонслужбі тривають.

Крім того, на цей час також одним із пріоритетних завдань є забезпечення військовослужбовців теплим одягом та необхідними речами. Особлива увага приділяється перш за все забезпеченню персоналу, який проходить службу в зоні проведення АТО. Зокрема підрозділи прикордонного відомства забезпечені зимовою польовою формою одягу на 95 %, а теплими речами на 90 %.

На сьогоднішній день в органах та підрозділах Держприкордонслужби проводяться заходи і з підготовки транспортних засобів різного призначення, спеціальної техніки, квадроциклів, мотоциклів та снігоходів.

Джерело

Автор