Не «лайком» єдиним: киянка підтримала гвардійців словами вдячності та солодощами (фото)

Мешканка міста Києва, педагог за фахом Лілія, підтримала військовослужбовців Національної гвардії України, які забезпечують охорону громадського порядку урядовому кварталі столиці і, дякуючи гвардійцям, передала їм солодощі.

«Я приїхала до хлопців з гостинцями. Головна мета цієї простої акції простої киянки – підтримати нашу Національну гвардію, яка захищає нас та оберігає наш спокій… Я задоволена зустріччю з ними, побачила, що ці хлопці мужні, сильні, красиві, що годують їх добре, а командири турбуються та переживають за них. І впевнена, що у нас все буде гаразд», – сказала вона.

Киянка прийшла підтримати гвардійців після того, як побачила в мережі Інтернет кадри з акції протесту в центрі столиці. Жінку вразило жорстоке побиття правоохоронця найбільш агресивними протестувальниками.

Лілія активний користувач Інтернетом, має сторінку в соцмережі Фейсбук. Вона постійно слідкує за тим, що відбувається в державі. Жінка була учасником Помаранчевої революції, Революції Гідності. Згадує часи, як з друзями вони допомагали активістам: годували, пускали на ночівлю, допомагали в усіх побутових питаннях.

Київська волонтерка займається педагогічною діяльністю. Вона створила хештег #япідтримуюнацгвардію у Фейсбуці і закликала небайдужих долучитись до акції.

Не дивлячись на щільний робочий графік, Лілія приїхала, щоб особисто поспілкуватись з військовослужбовцями НГУ та підтримати їх у цей непростий час. Жінка застала гвардійців якраз за обідом. Гостинні правозахисники запросили її до столу. В цей день в меню був гороховий суп, гречана каша із сосикою, консервовані помідори, хліб і натуральний яблучний сік.

«Я таку їдальню бачу вперше в житті. Це дуже стильно, красиво, вражає чистота кругом. Все смачно, порції великі. Можу засвідчити, що їжа як домашня, а ці солодощі стануть гарним десертом», – поділилась своїми враженнями волонтерка.

фото Олексія Павлюка

Джерело

Автор