В Запорізькій області відкрили нові сервісні центри МВС та презентували окуляри, що рятують життя (фото)

Реформа сервісних центрів МВС триває: сьогодні в м. Запоріжжя офіційно презентували новий сервісний центр МВС за адресою вул. Парковий бульвар, 12. Напередодні cвою роботу розпочав центр у місті Мелітополь за адресою вул. Інтеркультурна, 172/1. Такі центри зможуть надавати у день до 150 послуг, найпопулярніші серед яких – реєстрація транспортних засобів, видача довідок про несудимість, видача та заміна водійських посвідчень.

«Для нас комфорт громадян – це важливий пріоритет. Тож центр забезпечений усім необхідним: від електронної черги та доступної інформації до дитячого куточку, паркувальних місць та планшету оцінки якості обслуговування. Таких центрів в Україні вже більше 30, їх реалізація та розвиток можливі завдяки співпраці МВС, місцевої влади регіонів, приватній підтримці та допомозі міжнародних партнерів» – зазначив в.о. заступника начальника Головного сервісного центру МВС Артем Коробка.

Під час відкриття також акцентували увагу на важливих впровадженнях, серед яких: онлайн-замовлення довідки про несудимість через веб-ресурс, нові екзаменаційні питання, за якими складають іспити для отримання посвідчення водія – тепер вони у відкритому доступі. Окрім цього, на сайті Головного сервісного центру МВС працює онлайн-тренажер для підготовки до теоретичного іспиту с ПДР.

Під час запуску центру за ініціативи Всеукраїнського об’єднання автошкіл відбулася презентація тренінгу «Випробуй у безпеці», який орієнтовано на профілактику керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння. Для України це нагальна проблема: кожні 8 годин одна людина отримує смертельні травми з вини нетверезих водіїв. Всеукраїнське об’єднання автошкіл ініціювало впровадження тренінгу в програму навчання 40 найбільших автошкіл та профільних освітніх установ України з метою підвищення відповідальності серед громадян, що планують стати водіями.

«Проект спрямований на попередження проблеми, тому цільовою аудиторією було обрано саме учнів автошкіл та майбутніх водіїв. З освітньою метою подібні інструменти використовують фахівці у понад 60 країнах світу, а тепер будуть і в автошколах Запорізької області: ми передали їм необхідні навчальні матеріали та 14 пар окулярів «Drunk Busters Goggles» – зазначив голова Всеукраїнського об’єднання автошкіл Ілля Щербина.

Окуляри є одним з основних інструментів тренінгу: вони імітують вплив алкоголю на поведінку людини і допомагають усвідомити та уникнути ризиків керування у нетверезому стані. Протягом презентації співробітники автошкіл та представники ЗМІ мали можливість самостійно протестувати окуляри, дізнатися більше про тренінг та поділитися враженнями.

Із запитаннями, подяками та скаргами до Головного сервісного центру МВС можна звертатися за телефоном (044)-290-19-88. Також консультації здійснюються на офіційній сторінці в Facebook, а відповіді на поширені питання можна знайти на сайті.

Джерело

Автор