Заява МЗС України у зв’язку з черговою хвилею репресій російської окупаційної влади в АР Крим (відео)

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з черговою хвилею безпідставних обшуків та незаконних затримань громадян України російською окупаційною владою у м.Бахчисарай (АР Крим, Україна).

За результатами обшуків було незаконно затримано 6 осіб, окрім того щонайменше 9 активістів були затримані лише за те, що прийшли підтримати співвітчизників та знаходились біля місць проведення обшуків.

Наступ окупантів проти тих, хто проти окупаційного режиму, зокрема кримськотатарських активістів та українців, вкотре свідчить про продовження Росією репресивної політики з метою викорінити будь-яке інакомислення та залякати населення Кримського півострова.

Окрім того, цілеспрямовані обшуки в будинках мусульман свідчать про переслідування за релігійною ознакою.

Репресії, незаконні затримання, примусові зникнення, викрадення, тортури та інші порушення основоположних прав та свобод людини стали звичною практикою російської окупаційної влади в АР Крим та м. Севастополь. Росія продовжує зухвало та цинічно порушувати свої міжнародно-правові зобов’язання, резолюції Генеральної Асамблеї ООН 68/262 від 27 березня 2014 року «Територіальна цілісність України» та 71/205 від 19 грудня 2016 року «Ситуація з правами людини у Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)», наказ Міжнародного суду ООН щодо застосування запобіжних заходів у рамках позову України проти Російської Федерації стосовно застосування Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Закликаємо міжнародне співтовариство активно виступити на захист прав та свобод мешканців Кримського півострова та змусити Росію припинити злочинну розправу над незгодними з окупацією.

Джерело

 

Додатково

В оккупированном Крыму российские силовики проводят массовые обыски и аресты крымских татар. Задержаны 14 человек: Эльну…

Posted by Eskender Bariiev on Mittwoch, 11. Oktober 2017

В квартире у Тимур Ибрагимов перевернули все в поисках литературы (не оружия) по ул. Мира 14. Тимур забрал жену с роддома 3 дня назад. Во время обыска в доме находился 10 дневный ребёнок.

Posted by Osman Arifm on Mittwoch, 11. Oktober 2017

 

После этого меня забрали!!!

Posted by Alimdar Crimean Solidarity on Mittwoch, 11. Oktober 2017

 

Обыск на ул. Чепурина 9 в доме у Асанова Сулеймана. Вход пустили полицейских без масок, омон на готове очищать ряды смелых и справедливых. Мало им, ведь план надо перевыполнить и получить премию. Но это грязная награда взамен сломанных судеб многодетных семей, полезных обществу мужчин. Ялварам Аллахкъа бу зулюм эткенлерге да бетер къайтарылсын. "Кто не понял тот поймёт" , когда Всевышний примет молитвы угнетенных. Аминь.

Posted by Osman Arifm on Mittwoch, 11. Oktober 2017

 

Posted by Osman Arifm on Dienstag, 10. Oktober 2017

 

Только что получили видеоматериал о том, как на бульваре Франко полиция "по поручению" ФСБ предпринимала все возможные меры, дабы не допустить скопления людей возле Главного управления служб безопасности. Слишком много народа пришло в поддержку к так называемым назначенным "террористам". Неправдоподобно выходит.

Posted by Крымская солидарность on Mittwoch, 11. Oktober 2017

Автор