Нацгвардійці доправили вантаж латвійської гуманітарної допомоги на Луганщину (фото)

Ще понад десять тонн речей гуманітарного вантажу, що надійшов в Україну з Латвійської Республіки кілька днів тому, було транспортовано військовослужбовцями Національної гвардії України до Луганської області.

Населені пункти, де найдоцільніше розповсюдити гуманітарне майно, було визначено під час робочої наради між представниками латвійської делегації, офіцерами координаційної групи НГУ та керівництвом Луганської ОДА.

В ході зустрічі також було обговорено проблемні питання соціального забезпечення незахищених верств населення та вимушених переселенців, що проживають в області. Окремою темою розмови стали подальші плани щодо розвитку сфери виховання молоді Луганщини за прикладом латвійської патріотичної організації «Яунсардзе».

Через деякий час після закінчення наради три гвардійські вантажівки прибули до визначених населених пунктів Луганщини – міста Попасної, сіл Світличного та Нижнього. У присутності представників органів самоврядування військовослужбовці Нацгвардії передали гуманітарне майно до місцевих комунальних закладів.

«Ми надзвичайно вдячні латвійським волонтерам та нацгвардійцям за надану допомогу. Ситуація у нашому селі наразі дуже непроста. Понад 80 відсотків жителів знаходяться за межею бідності. Тому ці речі будуть дуже корисними для нас», – зазначила Олена Бровар, директор навчально-виховного комплексу №36, що у селі Нижньому.

Нагадаємо, що більше 20 тонн гуманітарної допомоги (текстильні матеріали, теплий одяг, взуття та іграшки) було зібрано волонтерськими організаціями Латвії та направлено в Україну. Для передачі вантажу до нашої країни прибула іноземна делегація на чолі із заступником Надзвичайного та Повноважного Посла Латвійської Республіки в Україні пані Іреною Путніною.

За два останні роки це вже третя акція надання гуманітарної допомоги для населення Донбасу. І щоразу організацію візиту латвійської делегації, координацію із керівництвом обласних державних адміністрацій та транспортування майна до населених пунктів Донеччини та Луганщини здійснюють військовослужбовці Нацгвардії.

Джерело

Автор