Президент на новому стадіоні в Івано-Франківську (фото, відео)

У Івано-Франківську, під час робочої поїздки, Президент Петро Порошенко відвідав новозбудований футбольний стадіон для дитячо-юнацького та аматорського футболу та вручив нагороди переможцям та призерам турніру «Кубок Хет-трик Арена».

Під час спілкування зі спортсменами Петро Порошенко нагадав, що два роки тому відвідав будівництво футбольного стадіону із штучним покриттям, який тільки почали зводити за програмою УЄФА «Хет-трик». Він також повідомив, що найближчим часом буде відкритий завод з виготовлення штучного футбольного покриття.

«Для нас дуже важливо, щоб на кожному стадіоні, а в ідеалі – в більшості шкіл був спеціалізований футбольний майданчик, де б виростали майбутні Андрії Шевченки», – сказав Петро Порошенко та додав, що сьогодні зателефонував привітати з днем народження цього легендарного українського футболіста – тренера Збірної України з футболу.

Президент принагідно передав від Андрія Шевченка вітання усім юним українським футболістам та побажання, щоб «кожен, хто по-справжньому займається футболом опинився в лавах Збірної України».

Глава держави також привітав українські футбольні клуби «Динамо» та «Зоря» з успішними виступами в Лізі Європи УЄФА та місцеву команду «Прикарпаття» з успішним виступом у Кубку України. Глава держави висловив впевненість у фантастичному майбутньому українського футболу. «Майбутнє – не за рахунок купівлі закордонних зірок. Майбутнє – за рахунок нашого дитячого футболу, нашої футбольної школи і турботи держави про молоде покоління», – наголосив Петро Порошенко.

Президент також нагадав про набуття чинності Закону «Про освіту» та вчергове наголосив, що «видатки бюджету на освіту – це інвестиція в майбутнє».

«Це ж можна казати і про інвестиції у спорт. Спорт, який дає можливість забрати дітей з вулиць і привести їх на стадіони, щоб вони пишалися своїм містом, своєю командою, пишалися своєю країною. Найкращою країною в світі – Україною», – підкреслив Петро Порошенко.

Будівництво футбольного стадіону для дитячо-юнацького та аматорського футболу у Івано-Франківську розпочалося у 2016 році. Президент у жовтні 2015 року взяв участь у закладанні капсули під будівництво цього об’єкту за програмою «Хет-трик» УЄФА.

Проект будівництва передбачав облаштування футбольного поля зі штучним покриттям, дренажною системою та підосновою площею 7739 кв. м., зведення одноповерхової будівлі блоку роздягалень для двох команд, тренерських приміщень та медичного пункту. Також встановлені опори освітлення поля та трибуни для глядачів на 400 місць, обладнане електротабло на металевих опорах і платформа для телекамер.

Джерело