Українські рятувальники візьмуть участь у міжнародних польових навчаннях (фото)

25 вересня у місті Тузла відбулася церемонія відкриття масштабних польових навчань «Боснія і Герцоговина 2017»

Це вже сімнадцята польова практика, проведена Євроатлантичним координаційним центром з реагування на катастрофи (EADRCC), яка має на меті надати можливість країнам НАТО та країнам-партнерам вдосконалити оперативну сумісність у широкому спектрі операцій, зокрема, пошуково-рятувальні роботи в умовах міста, а також роботи щодо хімічного, біологічного, радіологічного та ядерного захисту.

Впродовж 25-29 вересня понад 1200 учасників з 34-х країн-членів НАТО та країн партнерів відпрацьовуватимуть сценарій ліквідації надзвичайної ситуації, спричиненої повінню та землетрусом.

Зауважимо, що подібний сценарій для країни є вкрай актуальним, адже у 2014 році велика частина Боснії та Герцеговини була зруйнована внаслідок масштабних зсувів та повені. Тоді підтримку населенню надавали понад 40 країн та декілька міжнародних організацій. І в цьому році – вперше, на прохання Міністерства безпеки Боснії та Герцеговини, спільно з силами НАТО, в країні відбудуться міжнародні навчання щодо реагування на природні катастрофи.

Команда українських рятувальників, які беруть участь у відпрацюваннях складається з 31 чоловіка особового складу, а саме: 27 фахівців з пошуково-рятувальної групи, 3 фахівці з групи керівництва навчань та один наглядач, в особі Директора департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Володимира Демчука. Також Боснії і Герцоговини від української сторони прибули 9 одиниць автомобільної техніки.

Вже за два дні команди розпочнуть відпрацьовувати сценарій, а 29 вересня відбудеться офіційна церемонія закриття навчань та підбиття підсумків.

Джерело