Про вибори в Німеччині

Дмитро Вовнянко

Отже, схоже Меркель – й надалі канцлер Німеччини. Це – ду-у-у-у-уже гарно для нас.

Секрет Полішинеля – Росія сильно сподівалася на зміну політичної ситуації в Європі через зміну правлячих партій на Заході. І що ми бачимо по результатах? У Франції – Макрон, який ледь не відверто сує чортів Пуйлу на камери. У Британії – Мей, від чого стосунки Британії з Росією лишилися такими самими як і були, тобто так само хреновими. У США чи-то Трамп раніше гарно маскувався під путінця, чи-то його оточення і Конгрес на нього гарно знайшли важелі впливу – але риторика США щодо Росії стала хіба що жорсткішою, ніж за Обами.

А тепер – і Меркель на місці. Проходження в бундестаг їхніх “йоббиків”, тобто “Альтернативи для Німеччини” я б не драматизував. У них і раніше там не бракувало ані популістів, ані симпатиків Пуйла – Меркель всім їм давала раду. Меркель тому і веде політику такого собі “і вашим – і нашим”, бо мусить зважувати не тільки на зовнішні обставини а й на власну опозицію. Досі така позиція Німеччини для нас лишалася вигідною – залишиться і надалі.

Плюс – скоро Україну має навідати Дуда (Польща). Плюс – реально іде робота з реанімації ГУАМ.

І на додачу. Вчора я просто балдів від істерики Стрєлкова через ініціативу Пуйла ввести на Донбас “блакитні каски ООН”. І маю визнати – зі Стрєлковим я мушу погодитися. Блакитні каски ООН розділяли Сербську краіну і хорватів. Завадило це проведенню операції “Олуя”, що перетворила Сербську краіну на казку? Ані в найменшій мірі.

Обставини для нас складаються шикарно! Вище ніс!

Автор