В Україні справи йдуть добре, – делегація Європарламенту (фото)

Європейський Союз відзначає прогрес реформ в Україні і готовий всебічно підтримувати нашу державу в питаннях внутрішніх реформ, захисту територіальної цілісності та поглиблення торгівельної співпраці. Відповідні домовленості були досягнені під час зустрічі делегації Європейського Парламенту на чолі з евродепутатом Даріушем Роcаті з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом.

Глава Уряду України підкреслив, що вступ в силу Угоди про асоціацію з ЄС з 1 вересня дозволить посилити роботу одразу в декількох напрямках, а саме – в розширенні торгових відносин через додаткові інструменти нарощування українського експорту до європейського ринку, в залученні України до різних проектів ЄС, в посиленні інституційної спроможності органів влади в нашій державі, а також в узгодженні позицій по окремих проблемних питаннях.

«Я хочу подякувати за постійну увагу до України, за всебічну підтримку в нашій боротьбі за відновлення нашої територіальної цілісності… І ми приділяємо велику увагу повноцінній імплементації Угоди про асоціацію. Для нас важливо якісно впроваджувати положення документа», – сказав Володимир Гройсман.

У ході зустрічі Глава Уряду також проінформував парламентарів про ситуацію на сході, але наголосив, що попри сучасні виклики і загрозу у безпековій сфері, Україна твердо стоїть на шляху реформ.

«Сьогодні, 21 вересня, у нас доволі відповідальний день, коли Парламент може ухвалити одразу дві реформи – судову та пенсійну. Завтра будемо представляти в Парламенті проект державного бюджету на 2018 рік. І до кінця року у нас дуже амбітний план щодо змін в багатьох сферах. Мова і про приватизацію, і про низку економічних законів… Порядок денний насичений», – сказав Володимир Гройсман.

У цьому контексті Глава Уряду нагадав, що прогрес реформ вже відзначили провідні рейтингові агентства та інвестори, які проявили великий інтерес до українських цінних паперів, днями розміщених на ринку.

У свою чергу Даріуш Роcаті підкреслив, що його колеги вже відвідали схід України – для ознайомлення із ситуацію та донесення до громадян України позиції Європи щодо України.

«Минулого разу під час нашої зустрічі навесні ви розповіли про п’ять ключових реформ Уряду, і ми раді почути, що деякі з них вже на етапі ухвалення. Тож в Брюселі ми доповімо колегам з Європарламенту про те, що в Україні все іде добре», – сказав Даріуш Роcаті. – Хочу запевнити, що ЄС повністю на боці України. Ми налаштовані на більшу підтримку і в наших інтересах бути справжніми друзями».

Джерело

Автор