За 8 діб операції “Зброя та вибухівка” поліція виявила понад тисячу злочинів у сфері нелегального обігу зброї

Упродовж останньої доби правоохоронці вилучили гранатомет, кілька бойових гранат та понад 200 набоїв. Загалом з початку відпрацювання поліцією вилучено майже 350 гранат, близько 300 одиниць вогнепальної зброї вибухові пристрої та понад 100 тисяч набоїв різного калібру.

Зокрема, за останню добу поліцейські у рамках відпрацювання виявили низку злочинів, пов’язаних з нелегальним обігом зброї.

Працівники поліції Дніпропетровської області вилучили у чоловіка гранатомет РПГ-22, який він ховав під шафою. Чоловік пояснив, що начебто знайшов зброю наприкінці липня цього року у лісосмузі. Навіщо зберігав гранатомет у себе дома – пояснити не зміг.

Тим часом поліція Полтавщини вилучила з незаконного обігу три бойові гранати, 400 грамів вибухівки та майже 250 набоїв різного калібру. Власник боєприпасів зберігав їх у підвалі багатоповерхового житлового будинку.

А на Запоріжжі під час оперативно-профілактичного відпрацювання дільничні офіцери поліції виявили та вилучили у чоловіка 13 корпусів гранат «Ф-1» без запалів часів Другої світової війни, 3 підривача до артилерійських снарядів, 14 артилерійських снарядів калібру 30 мм, 54 артилерійські снаряди калібру 23 мм, фрагмент реактивної гранати «ПГ-7» з донним підривачем. Чоловік розповів правоохоронцям, що викопував боєприпаси неподалік від місця мешкання та збирався здати їх на металобрухт.

У всіх трьох випадках поліцейськими відкрито кримінальні провадження за статтею про незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Зловмисникам може загрожувати до семи років позбавлення волі.

Загалом з 6 вересня, поки триває всеукраїнська операція «Зброя та вибухівка», правоохоронці вилучили 270 одиниць вогнепальної зброї, 346 гранат, 82 вибухових пристрої, 108,1 тисячі патронів. Також поліцейські задокументували 1062 злочини, пов’язані з незаконним обігом зброї.

Поліція звертає увагу громадян, що незаконне зберігання зброї та боєприпасів тягне за собою кримінальну відповідальність, за винятком, коли громадяни добровільно здають її до підрозділів поліції.

Нагадаємо, Нацполіція і компанії-перевізники планують укласти меморандум про співпрацю у боротьбі з незаконним обігом зброї.

Джерело