Практичний етап тактичних навчань із залученням підрозділів різних видів ЗСУ пройшов на полігоні Широкий лан (фото)

До тактичних навчань, які тривають на Миколаївщині, залучені механізовані, танкові та артилерійські підрозділи оперативного командування «Схід», підрозділи Високомобільних десантних військ, транспортної, винищувальної та армійської авіації, а також інженерних військ.

Згідно замислу навчань, механізована бригада, перебуваючи в обороні, виконала задачу зі стримування противника та забезпечила створення умов для успішного наступу танкових і десантних підрозділів, які за підтримки авіації зуміли захопити вигідний плацдарм та розвинути успіх шляхом подолання водної перешкоди й закріплення на нових рубежах для виконання подальших завдань.

Сили танкової бригади за вогневої підтримки артилерії та рейдових і десантно-штурмових дій підрозділів Високомобільних десантних військ успішно подолали водну перешкоду, форсувавши водну перешкоду по дну річки у підводний спосіб та за допомогою оперативно розгорнутої паромної переправи.

Практичному етапу з бойовою стрільбою передувала копітка робота з бойового злагодження підрозділів та впровадження нових методів управління військами у динаміці, притаманній діям у наступі. Особливості бойовому вишколу додало залучення та поєднання бойових спроможностей підрозділів різних видів Збройних Сил України.

За ходом навчань спостерігали начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України, командувачі видів ЗС України, інші військові посадові особи, іноземні представники дружніх країн-партнерів.

Джерело

Автор