У посольстві США в Україні пообіцяли підтримувати проекти розвитку НГУ (фото)

У Головному управлінні Національної гвардії України відбулася робоча зустріч з представниками Посольства США в Україні з метою ознайомлення з діяльністю Національної гвардії України та обговорення можливих напрямків подальшого співробітництва.

Під час цієї зустрічі аташе з питань армії та оборони Посольства США в Україні полковник Томас «Квинн» Уоффорд пообіцяв підтримувати проекти розвитку НГУ.

«Національна гвардія України є відкритою структурою, яка намагається максимально відповідати стандартам подібних силових структур інших країн. Я буду захищати інтереси НГУ по виділенню ресурсів на підтримку проектів розвитку НГУ», – запевнив він.

Уоффорд також зазначив, що США вже залучили чимало своїх ресурсів не тільки для підготовки військовослужбовців НГУ, але й Збройних сил України. При цьому він наголосив, що відбувається обопільний процес навчання як українських, так і американських військовослужбовців.

«Ми навчаємо вас і разом з тим отримуємо цінний досвід, який використовуємо для зміни своїх програм бойової і спеціальної підготовки»

«Ми навчаємо вас і разом з тим отримуємо цінний досвід, який використовуємо для зміни своїх програм бойової і спеціальної підготовки», – підкреслив аташе з питань армії та оборони Посольства США в Україні та додав, що вважає великою честю працювати з НГУ та робити свій внесок у її становленні та розвитку.

У свою чергу, командувач НГУ генерал-полковник Юрій Аллеров висловив слова вдячності американській стороні за підтримку НГУ та привітав Томаса «Квинн» Уоффорда з початком його роботи в посольстві США в Україні.

«Я радий вітати вас з початком вашої діяльності в Україні», – сказав він.

Перший заступник командувача НГУ – начальник штабу генерал-лейтенант Олександр Кривенко ознайомив американського колегу з організаційно-штатною структурою та загальними стратегічними та операційними характеристиками НГУ. Він розповів про функції, завдання та участь підрозділів НГУ в АТО на сході України. Доповів про Концепцію розвитку НГУ та напрямки стратегічних змін, удосконалення системи управління, а також системи професійної підготовки особового складу.

Джерело

Автор