У Дніпрі стартував тренінг поліцейських мобільних груп із реагування на насильство в сім’ї (фото)

За словами заступника міністра внутрішніх справ Анастасії Дєєвої, яка відкривала програму, сьогодні у суспільстві існує величезна потреба у вдосконаленні інструменту протидії домашньому насильству, тому дуже важливо дати професійні навички поліцейським, аби вони знали як виявляти і правильно реагувати на випадки домашнього насильства.

«З домашнього насильства починається насильство в суспільстві. Доведено, якщо дитина була свідком домашнього насильства, то на 90% вона буде повторювати таку модель поведінки у своєму дорослому житті», – зауважила Анастасія Дєєва.

За її словами, тренінгова програма навчить учасників реагувати та протидіяти домашньому насильству, а також взаємодіяти з соціальними і психологічними службами на місцях для того, щоб забезпечити максимальний захист потерпілим.

У відкритті тренінгу взяли участь національний спеціаліст проектів Координатора проектів ОБСЄ в Україні Тетяна Медун, старша радниця з гендерних питань (Секретаріат ОБСЄ) Амарсана Дарісурен, капітан CoEPU (Національна поліція Італії) Вінченці Кяншєріні, радник з гендерних питань Секретаріату ОБСЄ Лєєна Авоніус та радник з гендерних питань МВС України Олена Девіс.

Проект стартував за ініціативи МВС та Національної поліції України за фінансової підтримки Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ), до навчання були відібрані 21 працівник поліції превенції, слідства, карного розшуку та патрульної поліції з міст Києва, Одеси та Сєвєродонецька.

«Ми хотіли б, аби цей проект допоміг жінкам зрозуміти, що вони мають майбутнє у поліції, що вони можуть розвиватися і кар’єрного зростати в структурі Національної поліції України», – додала заступник міністра внутрішніх справ.

Завершаться навчання 8 вересня.

Джерело