11-річний Гліб з Луганщини: “Я мрію допомагати людям” (фото)

Хлопчик мріє стати поліцейським та працювати у підрозділі протидії кіберзлочинності. Працівники Департаменту кіберполіції 1 вересня, до дня народження 11-річного Гліба допомогли йому частково здійснити найзаповітнішу мрію.

Під час поїздки до Києва та відвідування столичного управління поліції 11-річний Гліб з міста Сєвєродонецьк Луганської області розповів поліцейським про те, що мріє працювати у підрозділі кіберполіції. Тож 1 вересня його прийшли привітати з початком нового навчального року представники Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Гліб з дитинства полюбляє математику та зараз активно вивчає англійську мову. Інтерес до сфери IT-технологій з’явився завдяки старшому брату, який зараз навчається у виші на кафедрі комп’ютерних наук. Крім того, хлопчик активно займається спортом.

У 2014 році під час окупації Северодонецька родині Гліба довелось покинути рідне місто та деякий час жити у Харкові. Вже після звільнення міста від агресорів родина повернулась додому і відтепер мрія хлопця – допомагати людям.

У День знань у класі, де навчається Гліб, поліцейські влаштували йому сюрприз. Начальник відділу кіберполіції в Луганській області Петро Перегудов привітав всіх учнів з початком нового навчального року, а для Гліба, на честь його Дня народження, від імені працівників кіберполіції підготував спеціальний подарунок – кепку працівника підрозділу.

Візит поліцейських для Гліба став великою несподіванкою. Спілкуючись із поліцейськими, хлопчик пояснив, що бажає допомагати людям, а тому хоче працювати в кіберполіції.

«Я вирішив стати кіберполіцейським тому, що багато кому з наших громадян потрібна допомога. Люди страждають від протиправних дій злочинців, які посягають на їх гроші в електронних «гаманцях» або ж їх акаунти», – розповів Гліб.

Петро Перегудов запевнив, що кіберполіція підтримуватиме дітей, які прагнуть до навчання та позитивних змін в країні, а тим більше тих, хто мріє працювати в кіберполіції.

«Гліб, ми чекаємо тебе у своїх рядах. Нам потрібні спеціалісти з таким же прагненням до роботи та змін», – наголосив Петро Перегудов.

Своєю чергою 11-річний Гліб розповів, що буде гарно навчатись для того, щоб бути гідним професіоналом своєї справи.

Джерело

Автор