Грошове забезпечення солдатів і офіцерів має бути камертоном для всієї бюджетної сфери — О. Турчинов (фото, відео)

У військовому містечку у селі Нові Петрівці Вишгородського району Київської області Секретар РНБО України разом з Міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим та командувачем Національної гвардії України Юрієм Аллеровим взяли участь у церемонії відкриття житлових будинків для особового складу Нацгвардії та завітали в гості до новоселів.

Питання грошового забезпечення військовослужбовців є питанням національної безпеки нашої країни і одним з найважливіших державних пріоритетів. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов під час церемонії вручення військовослужбовцям Національної гвардії України сертифікатів для отримання житла та ключів від квартир.

О. Турчинов високо оцінив героїзм та мужність бійців Нацгвардії, які «виконують свій обов’язок із захисту країни не тільки на передовій, а й у тилу, захищаючи Україну від зовнішнього та внутрішнього ворога».

Водночас Секретар РНБО України підкреслив, що кадрові офіцери та солдати-контрактники повинні мати «надійний тил», який, за його словами, неможливий без затишної оселі й гідного грошового забезпечення.

У цьому контексті О. Турчинов зазначив, що керівництво і Міністерства внутрішніх справ, і Національної гвардії докладають усіх зусиль до забезпечення військовослужбовців якісним житлом.

«Сьогодні у нас є справжнє військове братерство, де генерал, офіцер і рядовий відчувають себе членами єдиної команди, здатної захистити Україну, зупинити і знищити ворога. За такий короткий час неможливо розв’язати усі проблеми, які накопичувалися роками, але ми системно працюємо у напрямку, щоб кожен офіцер і солдат-контрактник мав гідне грошове забезпечення і затишну домівку для його родини», – сказав Секретар РНБО України.

«Безумовно, і у бюджеті наступного року ми продовжимо фінансувати будівництво житла для військовослужбовців», – сказав він.

О. Турчинов також заявив, що принциповим є темп зростання грошового забезпечення солдатів і офіцерів, зауваживши, що «у багатьох державних установах чиновники не ображають себе у зарплатах». «Потихеньку вони наздогнали і перегнали наші Збройні Сили, Національну гвардію, Національну поліцію, але так не буде», – наголосив він.

«Принципово для нас, щоб грошове забезпечення солдата і офіцера було камертоном для всієї бюджетної сфери. Я не закликаю зменшувати зарплати державних службовців, але їх зарплата не може бути більше зарплати тих, хто віддає кров і життя за власну країну, і саме випереджувальні темпи збільшення грошового забезпечення солдатів і офіцерів повинні бути пріоритетом бюджету на наступний рік», – заявив Секретар РНБО України.

«Впевнений, що питання забезпечення наших військовослужбовців – це питання національної безпеки нашої країни і один з найважливіших пріоритетів, оскільки від військових залежать перемога на фронті і спокій у тилу», – підсумував О. Турчинов.

Фото та відео Прес-служба НГУ

Автор