Про одну з причин сепаратизму

Відсутність нормального залізничного сполучення з іншими регіонами країни – одна з основних причина сепаратизму.

Так міста Сходу України, які мали більш повне сполучення з іншими регіонами – залишились більш-менш цілими і тимчасова окупація сепаратистами для них пройшла +- безболісно.

Що не скажеш про інші міста і регіони. В свій час найбільше до знищення сполучення приклав руку Боря Колєсніков ну і звісно, сумна частина пасажирського департаменту Укрзалізниці. На жаль.

Ще цього року були проблеми зі сполученням Херсона та Миколаєва з іншими містами України, але завдяки вказівкам та діям Володимира Омеляна та Олександра Красноштана по своїм міністерствам та організаціям та громадським активістам на літо вдалось запустити поїзда до Західних та Північних міст України. Зараз уже зібрані підписи пасажирів, щодо цілорічного курсування даних поїздів.

Так само, дуже погано зі сполученням з іншими регіонами України таких великих міст Півдня як Первомайськ, Балта,Кіровоград. Фактично воно відсутнє, внаслідок дизельфікації даних ділянок. Зараз активісти зібрали підписи з проханням запустити прямий поїзд, який буде сполучати дані міста хоча б зі столицею України – Києвом.

Так, наприклад з Ізмаїлом взагалі відсутнє залізничне сполучення з будь-яким містом окрім Одеси. І то, один поїзд в день курсує до Одеси.І все. Навіть приміське сполучення в Ізмаїлі відсутнє.

Як наслідок – там сильні просепаратиські настрої, які лише хірургічними рукавицям спецслужб не вирішити. По Ізмаїлу є люди,які готові запускати туди поїзда орендуючи їх в УЗ. Також на ділянці Ізмаїл-Одеса знаходиться безліч туристичних баз та санаторіїв відпочинку, куди люди змушені їхати на автобусах, адже напряму ніяк поїздами не доїдеш.

Чи буде сполучення Ізмаїла з іншими регіонами, як і Кіровограда, Балти, Первомайська та інших міст залежить лише від бажання та волі відповідних осіб Укрзалізниці та міністерства інфраструктури і дій громадських активістів. І звичайно ж самих пасажирів.

Автор