Санкції на часі. 11.08.2024

Володимир Омелян

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій станом на 11.08.2024.

1. Поточні демографічні провали в росії хочуть компенсувати за рахунок залучення мігрантів.

– Згідно з демографічним прогнозом до 2046 року, міграційний приріст росії складе від 3,4 до 8,6 млн осіб, при тому що корінне населення продовжить вимирати.
– Так, навіть відповідно до оптимістичного прогнозу, природний приріст населення до 2046 року становитиме мінус 4 млн. осіб.
– Однак завдяки масовому припливу мігрантів населення росії зросте на 4,6 млн. чоловік.
– При несприятливому сценарії, коли міграційний приріст не компенсує природне зменшення, чисельність населення скоротиться на 15,4 млн осіб.

2. Ще один танкер зі зрідженим природним газом, який перебуває під санкціями США, пришвартувався до експортного терміналу на півночі росії.

– Зовнішній вигляд і довжина судна приблизно 290 метрів (951 фут) відповідають Asya Energy. Його прибуття відбулося після очевидного експорту першого вантажу заводу Arctic LNG 2 на початку цього місяця на іншому судні, яке також приховувало своє справжнє місцезнаходження та належало тій же індійській компанії. Asya Energy є частиною підозрюваного «темного флоту» суден СПГ, який Москва створює для транспортування газу охочим покупцям, подібно до групи кораблів, зібраних для транспортування російської нафти.
– Трейдери все ще уважно стежать за Pioneer — першим танкером, який пришвартувався на арктичному об’єкті, який намагався розпочати експорт через західні обмеження.

3. Виробництво передової російської сучасної зброї відбувається з конвеєра на фронт.

– Ракета Х-101, яка прилетіла до дитячої лікарні в Києві минулого місяця, була начинена приблизно 1000 фунтами вибухівки і виготовлена ​​навесні цього року перед атакою.
– Це свідчить, що російські війська використовують подібну зброю, як тільки вона сходить із конвеєра. Але це також є доказом того, що росія продовжує виробляти передову зброю, незважаючи на санкції Заходу, спрямовані на уповільнення її виробництва.
– З листопаду 2022 року було вивчено фрагменти 12 крилатих ракет Х-101 і виявлено, що більшість із них були запущені протягом приблизно двох місяців після дати виробництва.
– Дві з ракет Х-101, які проаналізували наприкінці 2022 року, були виготовлені у 2018 та 2019 роках, але всі ті, які були досліджені з того часу, були виготовлені лише за кілька місяців до запуску.
– Це може вказувати на те, що російські військові швидко вичерпали свої довоєнні запаси.
– Вважається, що у росії немає доступу до компонентів, але є достатні запаси, щоб продовжувати виробництво. Схоже, що росія все ще може виробляти Х-101, як і раніше, але майже одразу ж їх використовує. І це робить її уразливою до будь-яких перебоїв у ланцюжку поставок.
– У перші два з половиною місяці після початку конфлікту росія витратила тисячі крилатих і балістичних ракет, але після першого шквалу ударів їх застосування різко скоротилося.
– Використання крилатих ракет вищого класу незабаром після виробництва, ймовірно, вказує на те, що росія змушена обмежувати бойові плани, виходячи з того, скільки подібної зброї можуть зробити її заводи.
– Ймовірно, вона не має достатніх запасів, що дозволяють вибирати цілі з урахуванням мінливих потреб на полі бою.

4. білорусь може закрити дипломатичне представництво України в Мінську.

– Після заяв Лукашенка про нібито ліквідацію кількох безпілотників, які летіли з території України, у МЗС білорусі заявили, що диппредставництво України у Мінську може припинити роботу.
– Раніше у МЗС білорусі було викликано тимчасову повірену у справах України в Республіці білорусь Ольгу Тимуш. Їй було заявлено рішучий протест і передано відповідну ноту в зв’язку з порушенням кордону білорусі групою безпілотних літальних апаратів, запущених з території України.

5. Україна закликає скасувати виступ у Римі російської оперної співачки Анни Нетребко, яка активно підтримує диктатора путіна.

– МЗС України поширило відео платформи United24, на якому пояснили, чому потрібно скасувати заплановану програму Нетребко.
– У ролику показали, як російська оперна діва підтримувала путіна та кремлівський режим.
– Зокрема, вона підтримала окупацію Криму і у 2014 році передала гроші для Донецького оперного театру Олегу Царьову, який тоді називав себе “спікером парламенту Новоросії”.
– Україна запровадила санкції проти низки російських артистів, які підтримують путінський режим. У санкційному списку була і Анна Нетребко.

Автор