Штурмова логістика (фото, відео)

Всесвітньо відомий австралійський жокей Крейг Вільямс, який одружений з українкою Ларисою, з перших днів повномасштабного вторгнення підтримує нашу державу. Свого часу волонтерські шляхи познайомили його з родиною Гліба Бабіча – ветерана АТО, поета і громадського діяча, співзасновника ГО «Res_Publika. Брати по Зброї», який загинув у липні 22-го на Харківщині.

13 тисяч кілометрів між Україною та Австралією – не перешкода для справжньої дружби і підтримки, переконані заокеанські волонтери. Разом з однодумцями вони збирають та передають необхідні речі і військовим, і цивільним.

Петро Порошенко, який привіз у підрозділ ДШВ 400 FPV-дронів різних модифікацій, вантажівки та іншу техніку, тепло зустрів австралійське подружжя. Вони теж передали десантникам необхідну техніку.

«Я з Австралії, мене звати Крейг, я професійний жокей. Моя дружина – українка, і з початку російського вторгнення в Україну ми збираємо гроші, щоб підтримати ГО «Справа громад». Австралія далеко від України, але багато людей, не лише в моїй галузі, не лише кінні спортсмени, приходили і донатили, щоб підтримати вас. Для них дуже важливо, щоб ви перемогли і не втрачали життя людей», – розповідає австралієць. Крейг Вільямс каже, що добре знає про діяльність п’ятого Президента України і його масштабну допомогу ЗСУ: «він говорить про важливість єдності України для перемоги. Він інвестує не тільки гроші, а й себе самого в об’єднання країни, щоб з допомогою європейських, західних країн боротися з агресією рф».

Військовослужбовець Олексій Петров розповідає: найцінніший вантаж, звісно, дрони. «Чотири сотні FPV-дронів! Причому це дрони дуже якісні, тому що вони вже неодноразово випробувані в умовах бойових дій. Це дрони і денні і, що важливо, сто дронів нічних», – радіє військовий.

А прально-душовий комплекс, за словами Петрова, – справжній «залізний психотерапевт» для бійців. «Це зараз тепло, вилив собі на голову відро води і начебто прийняв душ. Але коли осінь-зима, то, повірте мені, прийняти гарячий душ – це дуже дорогого вартує. А ще ж можна попрати речі, і вони будуть сухі. Це дуже цінний вантаж для будь-якого підрозділу», – пояснює військовий.

«Хлопці тут справді шалені, як і їхній побратим «Шалений Кіт» Олексій Петров. І коли ми завершимо повне забезпечення цієї частини ДШВ, орки боятимуться її більше смерті. Тільки дронів — більше 400 штук!», – говорить Порошенко.

Загалом десатникам цього разу передали вантаж на 12 млн грн:

  • 200 дронів «Мольфар» 8’
  • 100 дронів «Мольфар» 10’
  • 100 дронів «Колібрі» 10Т зі станцією керування
  • 1 коптер DJI Mavic 3T
  • 6 коптерів DJI Mavic PRO FMC
  • 2 тентові вантажівки DAF Layland
  • 1 пересувну авторемонтну майстерню
  • 1 прально-душовий комплекс
  • 2 причепи для зберігання води
  • 1 екскаватор.

«На лінії зіткнення військові вже добре знають, що ми возимо екскаватори. Сьогодні логістичний підрозділ ДШВ приїхав за одним таким. Цей залізний ківш вгризатиметься в українську землю, щоб наша оборона була непохитною», – говорить Порошенко.

І додає: кожна зустріч з побратимами та друзями – це величезні емоції. Особливо коли друзі летять за тисячі кілометрів. «Саме так, об’єднані, ми здобудемо нашу, дуже важку, але омріяну нами Перемогу», – говорить Порошенко.

«Ви маєте повернути свої території, ми маємо зупинити росію. Ви повинні мати вибір свого майбутнього, вибір, куди хочете йти і що робити. Ось чому будь-яка демократична держава має підтримувати Україну прямо зараз», – переконаний Крейг Вільямс.

Джерело


Олексій Петров

Кожного разу все одне і теж! Він привозить допомогу в підрозділи. Військові шалено дякують, бо все це – сотні дронів, вантажівки, зарядні станції, ремонтні комплекси і так далі, – надважливо для сьогодення. Бо без цього ніяк. (В буквальному сенсі цього слова).

Його команда геть втомлена. Поїздки на минулому тижні. На цьому, і вже все розписано на наступний тиждень. Спочатку до десантників, а потім до морпіхів і в гості до звичайних піхотинців. А може, навпаки. І потім в підрозділи РЕБ і ще кудись. Дні. Тижні. Місяці. Все схоже на якийсь шалений біг.

Після кожної поїздки зʼявляються фото в соцмережах, і одразу традиційно прибігають штатні «моські» зі вже всім набридлою фразою: «Та он піаріцца». Хм! А на кой ляд це потрібно людині, яку і так знають всі? Дійсно, міг би кожного місяця перераховувати «на армію» один мільйон гривень і все. Піарся досхочу. Рік – 12 мільйонів. Два роки – 24. Норм? Цілком. А на інші гроші… Нуууууу, автівку собі нову придбати. От лише сьогодні лише в наш підрозділ він привіз вантаж на 9 мільйонів гривень (насправді більше десяти). Можна було за ці гроші взяти собі гарну «тачку»? Питання риторичне. І напевне хтось би вчинив (і вчиняє) саме так.

Але він продовжує як криголам перти вперед. Як заведений возити вантажі підрозділам. Аби знов, як і завжди, військові сказали «Супер! Дякуємо Вам, Олексійовичу!», ну, а хтось сказав «Та он піаріцца»…

Петро Порошенко, від себе та своїх хлопців хочу сказати, «піарьтесь» ще більше. В рази більше. Бо нам, ой, скільки ще потрібно цього «піару»!

P.S. Навіть не уявляю, що би робили бригади та батальйони без його допомоги!


Юрій Бірюков

Ми не можемо похвалитися гарними відео з фпв чи мавіків. Ми не можемо розповісти про штурми посадок чи взяті ворожі бліндажі. Ми є логістикою для всіх цих процесів.

Ми – 170 окремий полк логістики ДШВ ЗС України.

І ось використовуючи всі свої “особисті зв’язки у службових інтересах”, я нахабно віджав у Петра Порошенка новенький екскаватор TDC BL105 для полку. Тепер копати капоніри для артилерії інших бригад, бліндажі для десантників інших бригад, укриття для техніки інших бригад буде в рази простіше і швидше.

Неофіційний гумористичний девіз логістики – “беремо не те, веземо не туди”. Але це не про нас 😉 .

І так, допомога нашому полку також дуже вітається. На ті самі реквізити ГО Справа Громад, як завжди.

* * *

Профдеформація тиловика та логіста не відпускає ні на секунду. І який би найударніший і штурмовий батальйон нам не попався на шляху, ми одразу обговорюємо ВЕСЬ спектр необхідної допомоги. А тут ще й Кіт Олексій Петров, а тут ще й десант.

Так, 400 фпв-дронів, включаючи 100 штук “нічних”. Грізна та потужна зброя. Так, десяток мавіків, також включаючи “нічний”. Вони саме з фпв будуть ідеально в парі працювати. Так, батареї для заряджання акумуляторів дронів, так, захищені планшети та комп’ютери.

Ось цей набір замовить будь-який підрозділ, адже держава не дає.

А потім прокидається логіст, і я починаю закидати питаннями. А вантажівки, що, не треба? А ремонтна майстерня буде зайвою? Може, вже все гаразд із прально-душовими комплексами? І все гаразд із підвозом води та боєприпасів?

Знаєте “звичайну” відповідь? “А що, це також можна?”.

Після двох років повномасштабного вторгнення вже хотілося вірити, що базові тилові запити держава зможе закрити. Адже не синхрофазотрон у кожну роту. Адже не магнетрон у кожен взвод. Але ні… Неформальний девіз десанту ніхто не скасовував — їб%ть, знову ми.

Саме цей батальйон ми “злегка” укомплектували – 10 883 428 гривень допомоги, більшу частину з якої сплатив Петро Порошенко. Попереду наступний батальйон, але потрібна ваша допомога…

Там знову дрони та планшети, знову вантажівки та лазні.

 

ГО “Справа Громад” – ми допомагаємо ЗСУ

Варіант через посилання (там далі потрібно буде ввести номер картки).

Окрема сторінка для глобального збору на проєкт лазне-пральних комплексів для всіх бригад ДШВ.

Переказ по Україні за допомогою мобільних застосунків:

ТІЛЬКИ ДЛЯ ПРИВАТ 24
5169 3305 2068 6400

Для ІНШИХ банків:
5375 4115 0177 8331
Отримувач: Антоніна Бузіло

Або безготівковий переказ:
ГО Солідарна Справа Громад
IBAN рахунок: UA193052990000026002016226051
Код ЄДРПОУ/ІПН: 42992954

PayPal

Переказ на: wingman2006@mac.com
Тип переказу: Family/Friends

MoneyGram

Переказ на: ANTONINA BUZILO

Western Union

Переказ на: PAVLO MELNYKOV

SWIFT-перекази

Account owner: Solidarna Sprava Hromad
PLN – IBAN: PL48 1020 1068 0000 1802 0383 6525
CAD – IBAN: PL53 1020 1068 0000 1602 0383 6533
EUR – IBAN: PL58 1020 1068 0000 1402 0383 6541
USD – IBAN: PL64 1020 1068 0000 1902 0383 6673
Bank SWIFT Code: BPKOPLPW
Name of the Bank: Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna
Bank’s address: ul. Puławska 15, 02-515 Warsaw
Bank’s country: Poland

Криптовалюти

USDT (TRC20)
THXQSYA2s1bKRBgqQaPjgHqW77834GmuDX
USDT (ERC-20)
0x71DD643bbC2e7257b2Ac39A4D2DAAe51FFd3F45F
BTC (Bitcoin)
1NabqAsWe3zvs33ifQYnm3bwuciFbuSgTq
ETH (ERC20)
0x71DD643bbC2e7257b2Ac39A4D2DAAe51FFd3F45F

Автори
, ,