Порошенко провів екскурсію на Roshen для діток бійців 46-ї бригади (фото, відео)

Петро Порошенко

Пам’ять про кожного воїна, який віддав своє життя за Україну, повинна жити вічно. А їхні родини повинні відчувати тепло, турботу та вдячність. Тому сьогодні для мене особливо важлива, відповідальна та хвилююча зустріч — з дітками бійців 46-ї бригади, які загинули, потрапили в полон або зникли безвісти.

Цю ідею запропонував особисто командир 46-ї бригади, а ми як завжди підтримали.

Спитали в діток, чого особливого вони б хотіли, вони попросилися на фабрику. Кажуть, що виготовлення солодощів — це справжня магія, тому дуже хочуть подивитися 🙂 .  Ну і по секрету сказали, що сподіваються зустріти Віллі Вонку 😉 .

Тому з’їхалися з усіх областей, а я провів їм екскурсію виробничими лініями солодощів Roshen, подарував планшети, телефони, іграшки. Здається, дрібниця, але для мене нема нічого більш цінного, ніж побачити їхні посмішки, світло в очах і радість від нових вражень. Ці очі достатньо наплакалися, тому дуже радий, що сьогодні вдалося змусити їх сміятися.

Дуже зворушений, коли чую, що хлопчик хоче бути снайпером, як його татко, а дівчинка — десантницею. Дякую діткам, які так бережуть пам’ять про своїх батьків та любов до України. Прапори 46 бригади, які сьогодні привезли родини, — це найцінніші артефакти, варті кожного музею світу.

Для всієї нашої команди війна — це дуже особисте. Станом на сьогодні на фронті воюють 214 працівників Рошену, 10 із них віддали своє життя за Україну, 4 пропали безвісти. З нашої команди «Європейської солідарності» на фронтів 2319 людей. Тому пам’ять для нас — це дуже важливо.

Але потрібно продовжувати жити. Тому вчора тільки повернулися з фронту, а сьогодні проводимо вихідні з родинами бійців та пораненими воїнами.

Дуже важливий меседж — ми разом, ми пам’ятаємо, ви можете на нас розраховувати.

Люди живуть доти, доки жива пам’ять про них. Будемо пам’ятати про кожного воїна та триматися разом, так і переможемо!

* * *

Для мене це фото дня. Так нас з Мариною сьогодні проводжали дітки наших героїв.

Вони неймовірно щирі, теплі і – попри все – з блиском в очах.

Дякую, що провели з нами кілька неймовірних годин. Очі на мокрому місці…

Нехай Бог береже вас, малеча!

Автор