Необхідна складова денацифікації росії

Дмитро Галко

Якби я приймав капітуляцію Росії, то однією з обов’язкових умов висунув би законодавчу заборону: щоб вони стосовно себе та своєї історії не використовували “слов’ян” у будь-яких формах. Під загрозою кримінального покарання.

Не тому, що бути слов’янами – щасливий білет від всесвіту і супер-сила, ні, просто їхні слов’яни – це нацистські арійці. Суто ідеологема агресивної загарбницької політики.

“Русскими” нехай себе надалі називають, якщо хочуть, але не забувають додавати, що вони не знають, коли та чому почали себе так називати, і що це взагалі означає. Ну, щось типу “солнцевських”, тільки “русские”.

А базікати про слов’ян – зась.

От як французи не лізуть до оточуючих народів із розповідями про “франкський світ”, на який вони мають ексклюзивні права, так мусять і вони.

Павел Шехт-н намагався мені довести, що “ето другоє”: “Франки – германское племя, а французы – романский народ. Древние русины – славянский народ, Киевская Русь была славянским государственным образованием”.

Отут і порився собака.

Це реально останній і найміцніший імперський бастіон. Ну, типу, а що, не слов’янські, га? І далі вже, як то кажуть, справа техніки – впарити решту: ми ж брати-слов’яни, що нам ділити? Якщо ділити нема чого, це все моє.

Який саме слов’янський народ створив цю державу? Чи слов’янські народи, як завгодно. Назвіть мені його чи їх.

Жодний притомний і чесний історик не дасть відповіді на це запитання. Бо її не існує. Навіть “Повість минулих літ” – єдине джерело знань про утворення Русі – знає чимало європейських народів, але не знає того народу, який створив Русь. Такий “політичний суб’єкт” у цьому документі відсутній.

Хто там покликав міфічного Рюрика до Новгорода, після чого все закрутилося?
“Повість минулих літ”: “чудь, словени, кривичі та весь”.

І що, яке з цих племен жило також у Київських землях, так щоб із Новгорода можна було приїхати та обійняти своїх у пориві етнокультурної єдності? Риби морської там привезти, морошки, того-сього.

Жодне.

Десь там у майбутніх Москві та Підмосков’ї начебто жило “слов’янське плем’я” в’ятичів, але це не точно.

Так чи інакше, в’ятичі трохи підманули очікування слов’янських расистів:

“Вони не відрізняються від фінно-угорського населення з давньо-мордовських могильників, по суті, за антропологічними ознаками – це одне й те саме населення”. (Академік РАН, антрополог Тетяна Алексєєва).

Наприкінці ХІ – початку ХІІ ст. ці в’ятичі вбили києво-печерського монаха Кукшу, який прийшов проповідувати їм християнство. За деякими даними, їх вдалося охрестити лише у ХV столітті “з використанням великої військової сили”.

Якось не вимальовується національної єдності. І Кукшу шкода.

Що ми взагалі розуміємо під “слов’янами”, коли йдеться про доісторичну епоху, тобто таку, про яку не існує письмових джерел? Носіїв певної “археологічної культури”, і все. Ми, наприклад, гадки не маємо, якими мовами оці всі племена насправді послуговувалися.

Завжди корисно питати, а звідки я знаю оце та інше, або вони – звідки саме? І часто-густо виявляється, що так у Вікіпедії написано з якимось лівим посиланням, перевіряти яке було ліньки.

Культур у нашому ареалі, які називають “достовірно слов’янськими”, небагато, лише декілька. І всі вони знайдені на території України, хіба десь трішечки “залізають” на територію нинішньої Росії.

Все інше, що ви можете прочитати у вікіпедіях, – це знущання з нещасної сови за допомогою глобуса. Росія може бути батьківщиною слонів, але вона не є батьківщиною слов’ян.

Коли на Росії дуже потрібно було знайти автохтонних слов’ян, “культуру довгих курганів” приписали кривичам. Але оскільки самі кривичі не залишили надпису “Тут були кривичі” хоч якою-небудь слов’янською мовою, а оця “культура довгих курганів” суттєво відрізнялася від відомих слов’янських взірців, їхнє слов’янство довелося залишити під питанням.

Звичайно, широким народним масам ніхто не сказав, що підозрюють у них балтів. Як не сказали й того, що оці словени, можливо, прибули з південного узбережжя Балтики. Бо виходило, що історія колонізації Росії починалася з українців, балтів та поляків. А її автохтонне населення фінське.

Жах, фашизм піднімає голову! Путін, памагі! Це що ж тепер, будувати гендерно-нейтральні туалети та обирати царів на сеймах?

 

Фото: ЗМІ країни-окупанта

Автор