Для кремлівських терористів не існує червоних ліній (фото, відео)

ГУР МО України: Теракт у Москві – спланована і свідома провокація російських спецслужб за вказівкою Путіна. Її мета – виправдання ще більш жорстких ударів по Україні та тотальної мобілізації на росії

Публічну страту людей у москві варто розуміти як погрозу путіна ще більшою ескалацією та розширенням війни.

Заява пєскова, яка пролунала незадовго до теракту, про «війну», – лише фальстарт ретельно спланованої кремлівської спецоперації.

Путін має великий досвід організації подібних терактів як способу посилення власної влади, починаючи з підривів будинків на Каширському шосе. Як і тоді, сьогоднішня акція залякування росіян стане приводом до максимального «закручування гайок» на самій росії.

Вочевидь кремль може звинуватити в організації теракту Україну і використати розстріл власних громадян як привід для ще більш жорстоких ударів по цивільній інфраструктурі та вбивств цивільних українців. Сьогоднішній удар по цивільній інфраструктурі України – це ще одна ланка в ескалації, ініційованій путіним.

Путін неодноразово намагався залякати Захід, у тому числі застосуванням ядерної зброї. Тож цей теракт може використати як ще одну «підставу» для посилення агресії.

Проте безперешкодне пересування групи бойовиків із автоматами центром москви, як і маса інших беззаперечних доказів, свідчать про те, що розстріл в «крокус сіті холі» був організований російськими спецслужбами. Про підготовку теракту попереджали й іноземні посольства.

Усьому світу очевидно, що теракт у москві – черговий злочин путіна для утримання власної влади.


Коментар МЗС України щодо стрілянини у підмосковному Красногорську

Міністерство закордонних справ України категорично відкидає звинувачення, що почали лунати від російських офіційних осіб, у нібито причетності України до стрілянини в концертному залі «Крокус» у підмосковному Красногорську.

Вважаємо такі звинувачення спланованою провокацією Кремля з метою подальшого нагнітання антиукраїнської істерії в російському суспільстві, створення умов для посилення мобілізації російських громадян для участі в злочинній агресії проти нашої держави та дискредитації України в очах міжнародного співтовариства.

Російський режим має довгу історію кривавих провокацій спецслужб, подібних до теракту на Каширському шосе в 1999 році. Для путінської диктатури не існує червоних ліній. Вона готова вбивати власних громадян заради політичних цілей так само, як за час війни проти України вбила тисячі мирних українців в результаті ракетних ударів, артилерійських обстрілів і тортур.

Закликаємо міжнародну спільноту рішуче відкинути брехливі російські звинувачення у нібито причетності України до стрілянини в Красногорську та посилити підтримку нашої держави у протистоянні злочинній російській агресії.


 

Ірина Геращенко

Таки західні спецслужби недарма їдять свій хліб. Кілька тижнів тому вони попереджали про можливі масові теракти в Москві. Як свого часу попередили українців про те, що Путін наважився на вторгнення.

Влітку 1999 року шлях Путіна до президентства почався з терактів у Москві і потім жорсткої зачистки в Чечні.

Навіщо людожеру і його спецслужбам організовувати теракти зараз? Бо вірогідність, що за цим розстрілом стоять російські спецслужби, як на мене, дуже висока.

Тільки для того, аби традиційно звинуватити в усьому українців і ще більше мобілізувати російське суспільство на продовження війни. Страхом загнати нове мʼясо в армію. Для того, аби лякати Захід ескалацією і вимагати припинити підтримку України.

Хоч, звичайно, за терактом можуть стояти й безбашенні вагнерівці чи інші відморозки, для яких вбивство стало щоденною потребою. Але цей сценарій вважаю менш вірогідним.

Якщо чесно, хто там кого вбив на болотах – мало цікаво. Чи може Кремль звинуватити в теракті українців і знайти на місці трагедії якусь «візитку Буданова»? Очевидно. Але яка ще може бути ескалація після сьогоднішньої страшної ночі? Тому навряд чи українців можна залякати ескалацією. Ми й так усвідомлюємо, що Путін буде перти далі. Якщо його не зупинити.


Тетяна Кохановська

Отже. виборипутіна відбулися, поставлені на павзу процеси в рашці рушили знову. Що ми бачимо за буквально два дні?

1. шойга всрата каже, що створить +2 армії та ще якісь дивізії. Люди порахували – йдеться про 300+ тис. Ну, і це нові підрозділи, а ще ж треба наявні поповнювати, і це теж немало. Де їх візьмуть? Думаю, переважно за схемою чмобіків, як вже було восени 2022-го. Ну, побачимо, минула чмобілізація пересічним рашкам не зайшла, от прям дуже.

2. Усатий пісков задумливо каже, що це ж вже не сво, це, мабуть, війна, коли вже вписався колективний Захід.

3. та-дам – в мацкві на концерті відбувається теракт, цього разу за схемою “Норд-Осту”, а не “рязанського цукру”. Можна було б залудити тоталізатор, чию візитку там знайдуть – страшних правосєков, жахливих русскіх фашистов-ренегатів із РДК, а мо’ навіть якихось західних диверсантів, наприклад, литовських. Думаю, звісно, що правосєков чи радше ГУРу. Але хтозна.

Але ж пару тижнів тому амери, бритиші й, здається, німці попереджали про підготовку терактів. Чия підготовка, не казали, але ж зрозуміло, що рашківська. Я ще тоді здивувалася, – невже до виборівпутіна зроблять? Це ж суперечить їхнім старанням провести вибори з помпою і тріумфально. Але бачте, все нормально, вони дочекалися виборів і тепер з полегшенням взялися гнати на убой свої електоральні маси.

І методи в них нехитрі й, головне, добре випробувані. Теракт, істерична накачка з зомбоящика – а далі гребсти в армію силоміць.

До речі, не факт, що оцей теракт на концерті один буде. Західні розвідки казали про терактИ, в множині.


Кирило Данильченко

От невдобно получилось.

Уже и престарелую обезьяну, “которой нужно кормить маму” подрядили рассказывать про украинский след и катастрофу. И Димон испил свежего завоза вина, начал про Киевский режим. И сидящая в Чехии жопа, притворяющаяся оппозиционером, требовала от США информации об источниках.

А тут Исламское государство всё наломало. Уже набрали воздуха про визитку Буданова визжать, да подавились.

В огромной агломерации набитой камерами, системой распознавания лиц, рамками, постами полиции и ФСБ, с частями спецназа, защищающими элементы ПРО, ядерной триады и “Панцири” на Минобороны, уже имея предупреждение по линии спецслужб США, россияне все равно не смогли предотвратить атаку.

Девочку с бумажкой против войны вы крутите за 5 минут, из адресов обвешанные ночниками и прицелами вытаскиваете за пост ВКонтакте, а тут 4 человека получили “Сайги” и легальную охоту полуавтомат, сделали огнемет, самодельные гранаты, вчетвером в бронежилетах прибыли в Подмосковье, устроили массовую бойню, смешались с толпой спецназа, который полчаса стоял в пробках, и покинули пылающее здание.

Горжусь Россией, величайшая страна, НАТО – в 1997 год, а вам сферы влияния делить в Сирии, на дальних подступах, где все задачи выполнены. С – стабильность. 87% голосов за нее. Ведь если не Путин, при котором Россия расцвела, то кот?


Олексій Петров

Дивно… Москва отримує попередження відразу від декількох країн про можливі теракти найближчим часом. Можна по різному вести себе в соцмережах чи етерах телеканалів, наприклад, глузувати з цього, але така інфа точно не залишається без уваги спецслужб. Якнайменше, посилений режим несення служби працівниками правоохоронних органів.

І ось в «Крокусі» починається стрілянина. Спецназ їде годину зі своєї бази, що знаходиться хтозна де… А де ж патрульні російські менти, яких в радіусі кілометра від міста події мусило бути… скільки? Пʼять екіпажів? Десять? Пʼятнадцять? Нехай три. Озброєні та забезпечені засобами індивідуального захисту, себто бронежилетами та шоломами. Патрульні, які мусили одразу прибути та вступити в бій з терористами, аби, наприклад, відволікти їхню увагу і дати цивільним час на те, щоби втекти. Але… не прибули. І в бій не вступили. Дивно, а чому?

Нагадую, це москва. Тут концерт. Тисячі глядачів. Попередження від союзників… І що? Нічого! Охоронці з дубинками на вході. І все…

* * *

Дива продовжуються… Спочатку преамбула. Декілька терористів планують напад на ТРЦ «Крокус Сіті». Планують гарно, тому що їм все вдалось. Приїхати до «Крокуса» з арсеналом автоматичної зброї. Спокійно зайти в будівлю. Постріляти десятки людей. Вчинити пожежу. І потім так же спокійно піти. Все це вони робили безперешкодно. Спецназ їхав десь здалека. А патрульні менти чомусь трималися подалі від ТРЦ. Безумовно, це випадковість. Буває. Так ось… Терористи, а вони, як вже багато хто помітив, діяли доволі професійно, після скоєного спокійно сідають в ту ж саму автівку, на якій приїхали.

А тепер саме цікаве. Через деякий час, коли всі менти стоять на вухах, саме цю (вірніше, таку) автівку зупиняють аж в Брянській області. Починається «піф-паф», і одного пасажира затримують, який зараз мусить все розповісти. Ну, хто би сумнівався?

У мене просте запитання… Так це були професіонали чи лохи-ніщеброди, які не змогли придбати ще одну автівку і пересісти на неї, відʼїхавши від ТРЦ на декілька кілометрів? Певний час їх все одно ніхто не шукав… І на кой було взагалі так швидко виїжджати з Москви, де сотні тисяч, якщо не мільйон вихідців із південних республік колишнього срср? Кращого міста, аби сховатись, і знайти важко. Втомишся шукати.

Цікаво. В багажнику «Рено» не було прапорів України та Правого сектора? Чи ще не підвезли?

До речі. Брянська область межує не тільки з Україною, а і з… Білоруссю.


Микола Гаврилко

А що трапилось, що за хвиля така пішла? Ну і що, ну 133 цивільних (за останніми даними). Так є ж Одеса, Харків, Київ. Був Маріуполь, Бахмут, Мар’їнка, Авдіївка. Шотакоє, в Підмосков’ї мирні люди, а тут – немирні нелюди?

* * *

Я проти смертей цивільних. Та і 133 цивільних – це у військовому сенсі ніщо. От якби корито з ракетами або повітряний борт з біснуватими, або міст, НПЗ, казарми, полігон… А так, вибачте, ні про що на фоні щоденних втрат тут. І, зверніть увагу, не ми зробили ТАКЕ нормою. Але це тепер – от така щоденна реальність. Ідеш на місце збору великої кількості людей – ризикуєш. Бо або прильот, або група стрілків, або ще якась хрінь.

* * *

Я колись трохи не плакав над Норд-Остом, Бєсланом, навіть “Курськ-она-утонула” було шкода: “капітан Колєсніков пішет нам пісьмо”, як співав Шевчук. А зараз, в цьому світі, що спотворили біснуваті, от такі тепер нормальні норми, будні, повсякденність.

* * *

Я не радію подіям у Підмосков’ї, а якщо хтось радіє, вибачте, радості не розділяю. Але й переймаюсь вже не сильно, бо нічого надзвичайного як на дані часи насправді не відбулось.


Олексій Копитько

Сегодня смотрел новые цифры потерь российских войск в Украине. Подумалось, а как же всё-таки Кремль будет загонять на войну москвичей? Под каким соусом качнут новую мобилизацию, чтобы вовлечь де-факто неприкасаемые регионы?

Ну, видимо, вот так.

Нет сомнений, что кровавое побоище в «Крокусе» устроено Путиным ради подкручивания гаек.

Вопрос в том, кого назначат в «организаторы». Ряд помоек и грушных ртов уже рефлекторно обвинили во всём Украину и ГУР. Просто потому, что надо же кого-то обвинить, пока нет официальной позиции.

Но ситуация такая, что организаторами могут назвать эстонцев, молдаван, финскую военщину и др.

Самое интересное, о теракте с ключевым словом «концерт» предупреждали. То есть США знали о намерении росвластей устроить массовую казнь россиян для нового витка эскалации. Не помогло, не остановило.

Знавшие о теракте наверняка имеют представление и о планах, ради которых Путин убил своих сограждан. Интрига в том, будут ли мешать реализации этих планов.

* * *

Ну, вот же написано. Концерты. Не зоопарки. Не футбольные матчи. Концерты. То есть планы российской власти были понятны. Сейчас россияне уже начали вбрасывать что попало. ИГИЛ-Хорасан, рептилоиды, месть Агаларову, оружие как у “ижевского стрелка” и т.д. Почему-то начали гнать сигнал, что нападавшие были в масках. Хотя на видео они без них. И внешность (насколько можно судить) не славянская (мигранты – самая лёгкая добыча ФСБ).

* * *

Исполнить теракт могли хоть бенедиктинские монашки. Важно, кто их зарядил.

Заявление от имени ИГИЛ лишь укрепляет версию об игре Кремля с целью запугивания населения и закручивания гаек.

Но добавляет пару интересных нот.

Во-первых, в РФ есть специально обученный человек по вопросам ИГИЛ – г-н Кадыров. Именно он в своё время гордился инфильтрацией в ряды террористов своих «лучших бойцов» для разведки и уничтожения. Стало быть, г-н Кадыров не справился. Какая неприятность.

Либо это никакой не ИГИЛ, о чём уже намекнул алкодублёр г-на Медведева – г-н Марков.

Во-вторых, на столе появляется карта «совместной борьбы с терроризмом». Это повод для обоснованных публичных контактов между Москвой и любыми столицами и смещения акцентов с российской агрессии.

Интересно почитать тех, кто уже обвинил Украину.

* * *

По состоянию на утро 23 марта обстановка такая.

Уже неважно, что там произошло на самом деле.

Медийная картина выстроилась так, словно от имени ИГИЛ кто-то бросил Путину спасательный круг. Но кремлёвский людоед ещё не до конца определился – хвататься за него или гнуть какую-то другую линию.

Полмира уже распласталось в сочувствии, утром будет вторая волна.

Уже никто не помнит, что сутки назад российские террористы атаковали ДнепроГЭС. Напрочь забыты ракетные удары последних дней и их жертвы. Никого не интересует, что на Харьков ночью снова напали.

Линия «совместной борьбы с терроризмом» готова. Под неё есть сюжеты о «подозреваемых»: то какие-то таджики в брянский лес убежали при попытке задержания (акцент на том, что двое задержаны поблизости от границы Украины и Беларуси, четверых ищут), то в Тверской области подозрительная машина, и др.

(Как тут не вспомнить, что российские и западные “журналисты” несколько лет назад активно искали ИГИЛ в Украине).

Но параллельно живёт своей жизнью сюжет о «мужчинах славянской внешности», якобы использовавших накладные бороды и усы.

Развивать можно в любую сторону – внутренняя мобилизация и реанимация международных контактов.

Портит картину лишь недоумение отдельных лиц: почему в столице РФ группа боевиков расстреливает десятки людей, поджигает здание и уезжает с места преступления? А как же силовики и все технические средства?

Подождём, пока кого-то торжественно предъявят в качестве виновников.

* * *

Для наглядности.

Брянская область. Метка слева – это посёлок Тёплый. Где по изначальной версии задержали подозреваемых в московском теракте. 25-30 км от границы с Беларусью по дорогам.

Метка справа – это деревня Хацунь. Где их задержали по «исправленной и дополненной версии», ставшей официальной. Более 100 км от границы с Украиной по прямой. По дорогам, которые контролируются российскими спецслужбами и войсками, – ещё больше.

Так в сторону какой границы они направлялись?

Это объясняет, почему возбудился посол Беларуси в РФ, на голубом глазу спаливший, что границу РФ и РБ блокировали.

* * *

Разбирать нестыковки и ляпы в российском пояснении теракта (чего только стоит обвинение таджиков, которые с осени находятся в Таджикистане) смысла нет. Раз они начали фантазировать, не имеет значения, что они выдумывают.

Важна суть, к которой они ведут. Суть такова.

На столе у Кремля было две основных опции.

Первая опция: обвинить в теракте ИГИЛ и начать совместную борьбу с международным терроризмом. Это подарок для Путина с вытеснением войны в Украине на второй план и выходом на подморозку. США и западные медиа подготовили этот сюжет полностью и до сих пор удерживают его в фокусе.

Вторая опция: обвинить Украину в организации международного теракта. Это эскалация, причём не только и не столько в Украине. И не столько против Украины, сколько против США.

Путин полдня думал и решил обвинить в теракте Украину. Со всеми вытекающими.

Доказательств – ноль. «Окно на границе» – это полнейшая чушь. Без сговора с ФСБ это реализовать невозможно. Плюс всю легенду спалил КГБ Беларуси. Так же, как и «украинские номера» на микроавтобусе в итоге оказались белорусскими.

Теперь для всех непредвзятых наблюдателей выглядит так, что россияне направляли «подозреваемых» к украинской границе, причём на той же машине, что засветилась у Крокуса (кто эти люди и в чём они готовы сознаться в руках фсбшников, отрезающих уши, не имеет значения).

После того, как канал ИГИЛ опубликовал групповое фото террористов, натягивать эту муть на Украину стало абсурдно, плюс возникли новые вопросы о связях российских структур с ИГИЛ. Ибо если верить в легенду российской стороны, то всё указывает на координацию «подозреваемых» именно россиянами. Запад российские измышления не примет, но российской аудитории их будут скармливать из всех утюгов.

Путин сказал в обращении ритуальную фразу о «совместной борьбе» с террористами, но основной посыл – сплотиться против врага, чтобы его покарать, все в едином строю.

А на роль главного врага только один кандидат – США. Потому что США предупредили о теракте, США говорили об ИГИЛ, США отрицали участие Украины. А раз «призывать к ответу» будут как бы США, от россиян потребуются сверхусилия.

Для россиян это означает:

• Возвращение смертной казни «по просьбам трудящихся» (об этом уже прямо говорят).
• Новую волну массовой мобилизации.
• Охоту на «потенциальных террористов» из числа мигрантов и всех неугодных.
• Чистки силовиков и чиновников, которые «не справляются».

В мире активизируется антиамериканская пропаганда, которая ложится бальзамом на душу многим постколониальным странам и условному «глобальному Югу». То есть основная эскалация будет в третьих странах.

Практическая цель обвинений Украины – заблокировать иностранную помощь, в том числе европейскую, на период, пока РФ накопит силы. Чтобы за несколько месяцев наши ресурсы истощились, а россияне как раз подготовятся. Плюс обосновать жестокость и убийства мирных украинцев.

В принципе, всю логику действий россиян описал г-н Марков. Алкоголь может приносить не только вред, но и пользу.

Американские деятели, которые с осени блокируют новый пакет и отказываются задействовать доступные ДАЖЕ СЕЙЧАС инструменты поддержки, переиграли сами себя. Теперь им придётся гасить не только в Украине, а по всему миру. Либо они наконец-то решатся прикончить свихнувшегося людоеда.

Для нас ничего принципиально нового. Нужно максимально разъяснять суть российского плана всем, кто важен для нашего сопротивления.


Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Москві показали Бучу…

Весь вечір слухаю нарізку з різних російських блогерів (є такі на Ютубі) – і охрініваю. “Що в голові у людини, яка стріляє з автомата по цивільних?!”, – вопрошають вони.

Що в голові? Та спитай бузувіра з російських ВДВ, що було у нього в голові, коли він стріляв по мирних українцях! Чи ти, мерзото, думаєш що “ета другоє”?!

Москві показали Бучу…

Москвичі розповідають, який жах пережили, коли виривалися з “Крокусу”. Як їм було страшно. Як у них ціпеніли ноги…

Серйозно? А не кортить спитати “Що ви пережили?” в українців із Маріуполя? Агов! Послухайте режисера Анатолія Левченка, який пережив захоплення Маріуполя і був схоплений окупантами за те, що він український режисер. Слабо? Я після Бахмуту та Вугледару за плечима слухав його, і в мене шкіра ставала дибки. Страшно, кажете?

Москві показали Бучу…

У Москви була (уявляєте?) п’ятниця! Москва хотіла (яка новина!) відпочивати! А тут – автомати, вибухівка… Уявляєте? Їхня країна принесла нам війну, і я вже другий рік відпочиваю, як прийдеться, а броник і автомат для мене практично елемент гардеробу. Тисячі українців завдяки їм живуть у бліндажах і землянках. Тисячі українців втратили дах над головою. Наші діти в садки і в школи ходять під обстрілами. А їм, бачте, відпочинок зіпсували – на кілька годин у нашу реальність занурили. Бачте, яке лихо?

Москві показали Бучу. І Москва сахнулася. Виявилося, що заявляти “можем павтаріть” із ресторану в московському ТРЦ – взагалі не те саме, що ховатися від автоматних черг.

Їм показали і покажуть ще не раз. Інакше не буде. Вони зробили Бучу у нас. Тепер Буча прийшла до них. Наразі їм лише показали.

Фото: ЗМІ та соцмережі країни-терориста

 

Колаж на заставці: 24 канал

Автор