Санкції на часі. 29.12.2023

Володимир Омелян

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 29.12.2023.

1. Найбільша криптобіржа світу вимагає від росіян закрити рахунки та вивести усі гроші.

– Криптобіржа Binance нагадала російським клієнтам про необхідність перенесення акаунту та виведення коштів до 29 грудня.
– Повідомлення були розіслані тим, чиє місце «тимчасово чи постійно» визначено біля рф.
– Платформа попередила, що з 29 грудня почне сама закривати рахунки росіян, що залишилися відкритими, тому ті повинні встигнути погасити всі зобов’язання і вивести кошти або на біржу CommEX, або на іншу криптоплатформу без обмежень.

2. В Ізраїлі через санкції заблокували банківський рахунок мільярдера Абрамовича.

– Bank Mizrahi відмовився здійснити переказ на суму 8 млн шекелів з рахунку Абрамовича, який з березня 2022 року знаходиться під санкціями Євросоюзу та Великобританії.
– Саме санкції банк назвав підставою для блокування рахунку та переказу.

3. У «Аерофлоту» зламався сьомий літак із початку грудня.

– Він не зміг вилетіти з Дубая до Москви. Літак “Аерофлоту”, що виконував рейс SU521 Дубай – Москва, не зміг вилетіти з аеропорту відправлення через поломку колеса.

4. Експорт російського вугілля в Індію за 10 місяців 2023 року зріс майже в півтора рази до аналогічного періоду 2022 року і склав 19,9 млн. т., випливає з даних Мінпромторгу Індії.

– У порівнянні з січнем-жовтнем 2021 року обсяг поставок збільшився в 4 рази.
– У грошовому вираженні імпорт вугілля з росії до Індії зріс на 5,4% до того ж періоду 2022 року та в 3 рази до 2021 року і становив близько $3,5 млрд.

5. Санкції США становлять серйозну перешкоду для планів росії збільшити експорт морського скрапленого природного газу (СПГ), щоб компенсувати скорочення експорту трубопровідного газу до Європи.

– Будучи четвертим у світі постачальником газу після США, Катару та Австралії, росія прагне збільшити свою частку на світовому ринку та збільшити обсяг виробництва до більш ніж 100 млн метричних тонн до 2035 року.
– Хоч і рф змінила акцент ринку на Азію (Китай та Індія), вплив обмежень на СПГ є більш серйозним через відносно невелику кількість танкерів і відсутність доступу до технологій і фінансів.

6. Національне агентство з питань запобігання корупції внесло до переліку міжнародних спонсорів війни провідного виробника мотовсюдиходів – китайську компанію Shandong Odes Industry Co., Ltd (Aodes).

Автор