Санкції на часі. 07.11.2023

Володимир Омелян

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій станом на 07.11.2023.

1. У січні-жовтні 2023 року товарообіг між росією та Китаєм збільшився у річному вимірі на 27,7%, склавши $196,48 млрд, свідчать опубліковані дані Головного митного управління КНР. ️

– Китай імпортував із росії товарів на 12,4% більше, ніж за той самий період 2022 року, обсяг досяг $106,4 млрд.
– росія закупила у Китаю на 52,2% товарів більше, ніж за 10 місяців минулого року, на суму $90,08 млрд.

2. Китай у жовтні імпортував 48,97 млн тонн нафти, що майже на 7,1% більше результату вересня і на 13,5% більше показника за аналогічний місяць минулого року, свідчать дані Головного митного управління КНР.

– Вартість придбаної сировини склала $32,35 млрд.
– Основними постачальниками нафти в КНР в даний час є росія, Саудівська Аравія, Ірак, Малайзія та ОАЕ.

3. Залежність США від російського ядерного палива становить критичну загрозу національній безпеці та кліматичним цілям. Про це заявила помічник міністра ядерної енергетики США Кетрін Хафф.

– За її словами, близько 20% ядерного палива, яке використовують у США, поставляється за контрактами з росії.
– Адміністрація президента США Джо Байдена запросила у конгресу додатково $2,16 млрд на підтримку стратегії стимулювання американських компаній до нарощування потужностей зі збагачення та конверсії урану.

4. Міністр з питань довкілля та клімату Фінляндії Кай Мюккянен хоче на національному законодавчому рівні заборонити імпорт скрапленого природного газу з росії.

– За його словами, відповідна заборона буде запропонована в межах реалізації нового пакета Євросоюзу щодо газового ринку.
– На думку міністра, імпорт російського СПГ до Фінляндії можливо заборонити протягом двох років після набрання чинності пакета ЄС щодо газового ринку.
– Він також висловив сподівання, що переговори щодо пакету завершаться протягом наступного року.
– Державна компанія Фінляндії Gasum продовжує імпортувати СПГ із росії та отримує мінімальну кількість газу в межах довгострокового договору.
– Наразі досі немає правових підстав для призупинення закупівель скрапленого газу, оскільки ЄС не ввів санкцій на його імпорт із рф.
– Трубопровідний газ не постачають до Фінляндії з травня 2022 року після того, як компанія Gasum не пішла на вимоги рф платити за нього в рублях.

5. У Фінляндії конфіскували нерухомість російського бізнесмена Бориса Альошина, який є фігурантом санкційного списку ЄС і пов’язаний із оборонною промисловістю.

– Арешт був накладений на вимогу Міністерства закордонних справ Фінляндії у вересні.
– Згідно з рішенням судового пристава, в Альошина конфіскували два сусідні ділянки з нерухомістю загальною вартістю понад 2,5 мільйона євро неподалік міста Лонгвік.

6. В Італії спустили на воду суперяхту «Шахерезада», яка ймовірно пов’язана з президентом росії путіним.

– Судно арештували у травні 2022 року. Його вартість складає близько 700 мільйонів доларів.
– Італія ніколи публічно не називала ім’я власника яхти, хоча на момент її арешту вона заявила, що є «докази значущих економічних і ділових зв’язків з відомими елементами російського уряду, які підпадають під санкції ЄС».
– Італійська компанія Italian Sea Group підтвердила, що «переобладнання» судна тривало після того, як актив був заморожений владою, і що власник яхти оплачував роботи і технічне обслуговування, але відмовилася повідомити додаткові подробиці, зокрема ім’я власника.

7. ЗМІ повідомили про різке падіння попиту у росіян на нерухомість у Дубаї.

– Серед причин скорочення покупок нерухомості росіянами брокери називають послаблення рубля. За останні два роки вартість нерухомості у Дубаї зросла приблизно на 30%.
– Росіяни стали частіше продавати куплену на піку ринку нерухомість або відмовлятися від угод, укладених раніше.
– У III кварталі 2023 року громадяни росії займали п’яту сходинку з купівлі нерухомості в Дубаї серед іноземців.
– У тому ж кварталі 2022 росіяни були на першому місці за обсягом транзакцій. Зниження попиту фіксується у сегменті елітної нерухомості.

8. З 1 листопада один із найбільших логістичних операторів у світі DHL різко підвищив вартість своїх послуг у росії: у середньому зростання становило 35%.

– У компанії пов’язали підвищення з інфляцією, вартістю авіаційних перевезень та іншими факторами.
– Раніше DHL індексував тарифи в середньому на 10% на рік, але після початку війни компанія припинила доставку посилок усередині росії, зберігши лише експрес-доставку до країни окремих гуманітарних та дипломатичних відправлень і перевезення за кордон.
– DHL збирався продати місцевий бізнес, але поки що не зміг цього зробити.

9. В Україні розпочався процес конфіскації українських активів російської Групи ГМС (Гідромашсервіс).

– Ця структура володіє низкою машинобудівних заводів у Сумах. Основними власниками групи ГМС є підсанкційні бізнесмени – громадянин рф Герман Цой, український бізнесмен Володимир Лук’яненко, а також його син Володимир Лук’яненко (громадянин країни-агресора).

– Ці особи сприяють постачанню засобів та знарядь для ремонту російської військової та спеціальної техніки й сплачують податки до бюджету росії, чим сприяють діяльності військово-промислового комплексу країни-агресора.

Серед заявлених до конфіскації активів є:
– Сумський завод насосного та енергетичного машинобудування “Насосенергомаш” (номінальний власник – Naftech Pump Ltd);
– Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання (колишній завод ім. Фрунзе, номінальний власник – Repenio Holding Limited);
– завод обважнених бурильних та ведучих труб (номінальний власник – Alveron Holding Limited);
– СМНВО-Інжиніринг (номінальний власник – Repenio Holding Limited);
– консорціум “Атоммашпроєкт”;
– готельний комплекс “Ювілейний”.

Решта активів – це АТ “Гідромашсервіс”, ТОВ “Компанія з управління майновим комплексом”, ТОВ “Стандартінвест-Південь”, ТОВ “Терра Україна”, ТОВ “Югсевморсервіс”, ТОВ “Фірма Олтрі лтд”, ТОВ “Фрунзе-профіль”, ТОВ “Маш – Сервіс”, ТОВ “Градовіт-XXI”, ТОВ “СВС”, ТОВ “Фрунзе-Ювілейна”, ТОВ “Суми-Електрод”, ТОВ “Веселе”, ТОВ “Техногаз-С”, ТОВ “Котельня північного промислового вузла”, ТОВ “Кусум Фарм”, АТ “Науково-дослідний і проєктно-конструкторський інститут атомного та енергетичного насособудування”, Torberg Beteiligungen ag.

Автор