Порошенко знову на Східному фронті (фото, відео)

Немає часу чекати 2 місяці на ремонт: Порошенко привіз авторемонтні майстерні у бригаду, яка воює під Авдіївкою і Бахмутом

Петро Порошенко привіз партію техніки на Східний фронт. Три пересувні авторемонтні майстерні, які виготовляють волонтери ГО «Справа Громад» на базі британських вантажівок DAF, передали у підрозділи Окремої президентської бригади ім. Богдана Хмельницького.

Військові подякували за техніку і вручили Порошенку від Президентської бригади прапор 23-го окремого батальйону.

Майстерні обладнані необхідним для ремонту військової техніки інструментом і дозволяють відновлювати бойові машини, не втрачаючи дорогоцінний час на далекі переїзди до тилових рембаз.

«Думати, куди доставити підбиту техніку — на завод, в ремонтний ангар чи взагалі за кордон — задача не з легких. НАТО створює майстерні за кордоном, куди Україна тягає підбиту техніку на ремонт. Але є речі, які можна зробити тут і зараз. Дати можливість нашим танкам чи вантажівкам продовжувати працювати. І якраз цю проблему вирішує пересувна авторемонтна майстерня», – пояснює Петро Порошенко. Він також зауважив, що під час виготовлення майстерень враховані рекомендації військових.

«Це – наша розробка і наше виробництво, і вони дуже добре зарекомендували себе на фронті», – говорить п’ятий Президент.

Підрозділи Президентської бригади зараз ведуть наступальні дії в районі Бахмута, Авдіївки, Купʼянська. «І це той випадок, коли ремонт техніки потрібен тут і зараз. Немає часу чекати 2 місяці на ремонт», – пояснює Порошенко. І, показуючи на кран однієї з автомайстерень, додає: «а на цьому гаку путіна повісимо. Він міцний і витримає».

Джерело

 

Порошенко на Донеччині: воїни не мають принижуватися перед чиновниками, щоб отримати статус УБД

Статус учасника бойових дій для військових, які захищають Україну, має надаватися автоматично – без будь-яких бюрократичних перешкод. Про це Петро Порошенко заявив під час поїздки на Донеччину з черговою партією техніки для бойових підрозділів. Порошенко повідомив, що «Євросолідарність» ініціює відповідні зміни до закону.

«Ми з’ясували, що серед 900 тисяч військовослужбовців, які мають право на УБД, оформлені зараз лише 30 тисяч. Бо треба писати заяву, збирати довідки, проходити різні комісії в різних міністерствах. Ми вважаємо, що ця паперова таганина абсолютно непотрібна», – вважає Петро Порошенко.

«Під час засідання робочої групи в парламенті з питань військових я ініціював, щоб бійці по QR коду мали можливість узаконити свій статус УБД», – пояснив п’ятий Президент.

«Я думаю, що до кінця серпня спільними зусиллями ми це доведемо, щоб підвищити рівень соціального захисту військовослужбовців. Щоб всі, хто має право на УБД, автоматично були оформлені без будь-якої заяви. Бо у когось діти вступають до вищих навчальних закладів, родини мають необхідність чи потребу звернутися до місцевих рад щодо ділянки землі, або потрібна реабілітація. Щоб не чекати, поки воїн знаходиться у військовій частині на фронті», – наголошує Порошенко.

«Ми готові також вислухати інші побажання, інші питання, щоб ми це довели до суті. Українські воїни — наш пріоритет. І ми маємо захистити їхню гідність», – говорить Порошенко.

П’ятий Президент під час поїздки на східний фронт передав у бригади ЗСУ велику партію техніки на суму понад 10 млн грн. Зокрема, тягачі DAF, авторемонтні майстерні та лазне-пральні комплекси. Частину техніки профінансувала партія «Європейська Солідарність».

Джерело

 

Раніше це вантажили вручну: Порошенко передав десантникам потужні тягачі з маніпуляторами для снарядів

Артилерійський снаряд важить 56 кілограмів, раніше їх часто доводилось вантажити вручну – розповідають бійці гаубичного самохідно-артилерійського дивізіону ДШВ. У цей підрозділ Петро Порошенко привіз п’ять потужних тягачів DAF з маніпуляторами та гідроплатформами – тепер все за лічені хвилини зробить техніка.

«Це дуже корисні машини, особливо в наш час і в нашій місцевості, там, де потрібна велика прохідність перевезення боєприпасів, перевезення людей. Саме такі машини, вантажні», – говорять бійці.

«Уявіть собі, що означає перенести десятки і сотні таких снарядів. Вивантажити цілий вагон в машину, а потім з машини на склад. І все руками бійців, тисячі кілограмів на день. П’ять новеньких модифікованих DAF YA 444X з маніпулятором дозволять тягати БК цілими коробами по 12 штук за раз, а не розбирати і вантажити по одному. Просто уявіть, скільки сил і спин це збереже, наскільки пришвидшить роботу. Бійці дивізіону знають про це як ніхто, тому й радіють подарункам», – пояснює Порошенко.

«Ми тут зробили і поміняли шини, акумуляторні батареї і пневматичну систему, паливну систему, зробили інтер’єр кабіни – робили як для себе. Ми разом в складі однієї команди наближаємо нашу перемогу», – зазначив Порошенко. «Це не лише кошти Благодійного фонду і «Справи Громад», а це ще й «Європейська Солідарність» свої кошти передала на сплату саме цих вантажівок», – пояснює п’ятий Президент.

«Я хочу також передати вітання тому, хто зробив це можливим, зі складів НАТО передав нам ці машини, продав їх нам – це Ден Оттер з міста Ейндховен. Як я тобі і обіцяв, я доставив ці вантажівки українським десантникам, на поле бою, на передову. І вже завтра вони будуть використовуватися нашими бригадами для захисту свободи, миру та стабільності в Україні, Європі, на континенті та світі», – сказав Порошенко.

Крім тягачів, десантники також отримали пересувну ремонтну майстерню, дві вантажівки та шість лазне-пральних комплексів. У літню спеку душ та можливість випрати одяг добре піднімають бойовий дух, кажуть бійці: «ми дуже вдячні, тому що солдат має бути чистий в першу чергу, нагодований і готовий іти в бій».

«Логістика зараз – це те, що визначає нашу майбутню перемогу. І ми робимо все можливе і від нас залежне, щоб посилити штурмовиків, розвідників, артилеристів, управління. Десант – це сила!», – наголошує Петро Порошенко.

Як відомо, Фонд Порошенка разом з волонтерами ГО «Справа Громад» системно постачає у ЗСУ вкрай необхідні вантажні автомобілі, кількість яких вже обчислюється сотнями. Більше 300 вантажівок Leyland DAF були законтрактовані у Великій Британії, половина з них вже на фронті. Для потреб артилерії також були придбані два танкові супертягачі Oshkosh, корисне навантаження яких становить 60 тон.

Також у війська вже передають потужні тягачі Foden. Ці машини здатні швидко завантажити боєприпаси чи бронетехніку довжиною до 7 метрів і вагою до 18 тонн.

З початку повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року Фонд Порошенка з волонтерами ГО «Справа Громад» передали у війська техніку та оснащення на суму понад 3 млрд грн.

Джерело


Петро Порошенко

Музика на фронті — наче знеболювальне для душі.

Класно після важкого дня і десятків зустрічей — просто побути серед своїх, поспілкуватися і обійнятися.

OT VINTA, дякую за драйв! Якось повторимо!

Десантуро, ви вмієте в рок-н-рол як в бою, так і після нього 🙂


Юрій Бірюков

Це був чудовий ковток свіжого повітря та зустріч з давніми друзями.

Юрій Григорович Журавель та група OT VINTA – дякую!

Дорогою додому хлопці з десантури запросили в гості. Сказали, буде щось особливе 😉 .

Концерт.

Здавалося б, війна не час для концертів. Але є гурти, що постійно їздять на Схід до наших. Які створюють настрій. Які трохи відволікають від втоми. Один з таких, і скажу по секрету, один із моїх улюблених — OT VINTA.

Це неймовірно круто послухати вживу гурт, що звучить у зелених пікапах і джипах по всій Донеччині. OT VINTA запалили драйвового рок-н-роллу десантурі.

Дякую десантникам за запрошення і дякую легендарному гурту за емоції, що даруєте хлопцям.

Завжди приємно заїхати до сестер і братів, що за Неньку можуть вивернуть нутро 🙂 .


Петро Порошенко

Шкільні автобуси чи маршрутки — це трохи не той транспорт, яким мають пересуватися Україною наші військові. Згодні? 😉

Наші воїни — так.

Тому постійно, як у нас зʼявляються нові автобуси, ми привозимо та передаємо їх нашим січеславським десантникам. І будемо шукати та завозити рівно стільки, скільки буде потрібно.

Автобуси, які ми передали раніше, вже перевозять наших хлопців з бронею та спорядженням, в день можуть долати 600-800 км, — і для цього військовим не треба скручуватися у бублик. Є місце відкинути сидіння, речі закинути в величезний багажник.

Військовим потрібен комфорт та сили на боротьбу. І такими невеличкими внесками — ми дбаємо про це 🙂 .

Військова машина різко зупиняється, і з неї виходять три міцних чоловіки.

Представляються: морські піхотинці. Оце так зустріч 🙂 .

Обійми, коротка розмова. Де служать, які є потреби. Іноді саме так починається наша співпраця з бригадами.

Продовжуємо працювати на Сході.

Прапор бригади — гордість і честь воїнів. Допоки він майорить, якою б важкою не була боротьба, воїни готові перемагати.

З 2016 року наша команда це розуміє та піклується про важливі для бійців символи. Намагаємося допомагати всюди, де тільки можливо: і технікою, і увагою, і символами.

Від хлопців приходить запит, ми креативимо, малюємо, обговорюємо з ними, верстаємо, друкуємо, вишиваємо і привозимо 🙂 .

Сьогодні нам випала честь передати мотиваційний прапор в руки командира 148-ї окремої артилерійської бригади. Хай він буде ще одним із прапорів нашої перемоги.


Юрій Григорович Журавель

Протягом двох років повномасштабки наші шляхи ближче до фронту розминалися разів надцять.

І от нарешті побачились.

Йому там піаром займатись ніколи, бо без упину возить пацанам необхідні речі. Петро Порошенко зміцнює, зміцнював і зміцнюватиме ЗСУ, не шкодуючи ні сил, ні статків. Він – ДЕРЖАВНИК…

 

Допомогти армії просто:

Варіант через посилання (там далі потрібно буде ввести номер картки).

Окрема сторінка для глобального збору на проєкт лазне-пральних комплексів для всіх бригад ДШВ.

Переказ по Україні за допомогою мобільних застосунків:

ТІЛЬКИ ДЛЯ ПРИВАТ 24
5169 3305 2068 6400

Для ІНШИХ банків:
5375 4115 0177 8331
Отримувач: Антоніна Бузіло

Або безготівковий переказ:
ГО Солідарна Справа Громад
IBAN рахунок: UA193052990000026002016226051
Код ЄДРПОУ/ІПН: 42992954

PayPal

Переказ на: wingman2006@mac.com
Тип переказу: Family/Friends

MoneyGram

Переказ на: ANTONINA BUZILO

Western Union

Переказ на: PAVLO MELNYKOV

SWIFT-перекази

Account owner: Solidarna Sprava Hromad
PLN – IBAN: PL48 1020 1068 0000 1802 0383 6525
CAD – IBAN: PL53 1020 1068 0000 1602 0383 6533
EUR – IBAN: PL58 1020 1068 0000 1402 0383 6541
USD – IBAN: PL64 1020 1068 0000 1902 0383 6673
Bank SWIFT Code: BPKOPLPW
Name of the Bank: Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna
Bank’s address: ul. Puławska 15, 02-515 Warsaw
Bank’s country: Poland

Криптовалюти

USDT (TRC20)
THXQSYA2s1bKRBgqQaPjgHqW77834GmuDX
USDT (ERC-20)
0x71DD643bbC2e7257b2Ac39A4D2DAAe51FFd3F45F
BTC (Bitcoin)
1NabqAsWe3zvs33ifQYnm3bwuciFbuSgTq
ETH (ERC20)
0x71DD643bbC2e7257b2Ac39A4D2DAAe51FFd3F45F

Автор