Найбільший виробник обладнання для металургії в Європі Danieli йде з рф

Антон Швець

Італійський виробник продукції для металургійних підприємств Danieli виходить з рф. Про це заявив гендир компанії на конференції в Італії.

Відбиті чорти, які ухилялися від податків в Європі, працювали навіть з Іраном (і плідно) і свого часу побудували половину радянської металургії, дали задню. Після численних вербальних нот до МЗС України з вимогами відвалити від поважної компанії, чомусь вирішили чухнути. Після розповідей, що зараз Даніелі образиться та Метінвест ляже, чогось вирішили збиратися додому. А казали мані толкс. Ну буває.

Мабуть, запити від міжнародних журналістів із вимогами пояснити роботу с підсанкційними підприємствами з рф і дивом сплившою історією взаємодії з Іраном вплинули. А може, запити від сенаторів до американського відділення Даніелі. А може, ще щось, про що вже після війни.

Звісно, тримаємо в голові, що Даніелі – чорти і можуть всіх обманути. Але я все ж в цьому випадку вірю, що це правда. Бо комплекс Даніелі в рф потрапив у російські списки на націоналізацію як підприємство з «недружньої країни». Це явно відповідь на попередження від Даніелі, що далі вони продовжувати в рф роботу не зможуть. Дуже дупа боліла, відать, що прийшлося кидати мільярди і виходити з дисконтом (чи взагалі все кинути).

Сподіваюсь, наступного разу, коли вирішать заходити в рф, три рази подумають. Якщо взагалі буде куди заходити.

Здавалося б, навіть за часів Холодної війни пропетляли. А тепер облом.

Дякую всім невідомим патріотам, які зробили це можливим.

Автор