Конкурсна комісія з відбору кандидатів на посади членів обрала п’ятим членом НАЗК Олександра Серьогіна

На виконання Закону України «Про запобігання корупції» (далі – Закон) постановою Кабінету Міністрів України від 18 березня 2015 р.  № 118 утворено Національне агентство з питань запобігання корупції (далі – Національне агентство).

Постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 р. № 170 затверджено Положення про проведення конкурсу з відбору кандидатів на посади членів Національного агентства з питань запобігання корупції (далі – Положення) та Регламент роботи конкурсної комісії з відбору кандидатів на посади членів Національного агентства з питань запобігання корупції.

Статтею 5 Закону визначено вимоги до складу Національного агентства, в тому числі  до порядку його формування.

Відповідно до частини першої статті  5 Закону Національне агентство є колегіальним органом, до складу якого входить п’ять членів.

Згідно з абзацом другим частини третьої статті 5 Закону Прем’єр-міністр України вносить для призначення Кабінетом Міністрів України на посади членів Національного агентства кандидатів, відібраних конкурсною комісією, склад якої затверджує Кабінет Міністрів України та яка здійснює організацію та проведення конкурсу.

Відповідно до пункту 22 Положення інформація про кандидатів на посади членів Національного агентства, відібраних конкурсною комісією для призначення на посаду члена Національного агентства, подається Прем’єр-міністрові України та оприлюднюється конкурсною комісією на офіційному веб-сайті Кабінету Міністрів України.

За результатами проведеного конкурсу комісія з відбору кандидатів на посади членів Національного агентства відібрала такого кандидата для призначення на посаду члена Національного агентства: СЕРЬОГІН Олександр Юрійович.

Джерело