Санкції на часі. 02.03.2023 (відео)

Ростислав Павленко

Спеціальний представник ЄС щодо реалізації санкцій Девід О’Салліван заявив, що ЄС переключає свою увагу з прийняття нових санкцій проти Росії на забезпечення дотримання вже існуючих. У поле уваги потраплять і треті країни.

“Співпраця та участь у діалозі з третіми країнами, які можуть бути використані як платформа для обходу, життєво важлива. Я вже розпочав свою роботу, відвідавши Об’єднані Арабські Емірати разом з моїми колегами зі США та Великобританії. Плануються подальші візити”, – цитують О‘Саллівана медіа.

Враховуючи, що ОАЕ отримали рекордні прибутки від продажів нафти, це може служити гарним прикладом для третіх країн: у війні орди проти цивілізації і безпечніше, і вигідніше підтримати цивілізацію.

Бо орда зазнає збитків, від яких уже не оговтається.

1. Середня ціна російської нафти Urals у лютому склала $49,56 за барель, знизившись у 1,9 разу до лютого 2022 року.

2. Доходи росії від експорту нафти і газу в січні впали на 38% – до $18,5 млрд, порівняно з $30 млрд у січні 2022 року.

3. Дефіцит бюджету на росії до кінця лютого цього року сягнув майже 4 трлн рублів, перевищивши річний план на 1,1 трлн.

4. російський рубль впав до найнижчого рівня за останні 10 місяців, втративши близько 20% своєї вартості з початку грудня.

5. Лондонська біржа металів (LME) повідомила у вівторок, що призупинила надходження російських кольорових металів на свої склади, зареєстровані в США, у зв’язку з запланованим США підвищенням мита.

Це була одна з суттєвих статей поповнення валютних надходжень…

І далі ж буде.

Автор