«А тепер F-16» – Порошенко на Euronews (відео)

Петро Порошенко в ефірі Euronews заявив, що рішення західних партнерів надати Україні танки вкрай важливе, але ЗСУ потрібні також реактивні винищувачі. За словами п’ятого Президента, вже зараз союзники мають розпочати підготовку українських пілотів, щоб вони якомога швидше могли освоїти натівські літаки.

«Насправді «змінити правила гри» можуть реактивні винищувачі. Треба негайно запускати програми підготовки українських пілотів і готуватися до доставки їх в Україну», — сказав Петро Порошенко.

«Нам також потрібні ударні гелікоптери та ракети великої дальності, щоб досягати матеріально-технічних баз і російських командних центрів. Ми повинні отримати їх зараз, перш ніж росія спробує свій великий весняний наступ», – сказав Порошенко.

«Спочатку західні держави говорили, що допоможуть Україні «вижити». Тепер уже ні, ми повинні перемогти. Але для цього нам потрібно зміцнювати українські Збройні Сили», – наголошує Петро Порошенко.

Він також переконаний, що Україна повинна отримати повноправне членство в НАТО. Незважаючи на те, що перемога у війні сьогодні залишається головним пріоритетом для України, вступ до НАТО є важливим, оскільки це забезпечить «стійку безпекову ситуацію в Європі», сказав Порошенко Euronews.

«Без повноправного членства України в НАТО неможливо було б мати стабільну безпекову ситуацію. Якби Україна стала членом НАТО в 2008 році, війна, ймовірно, зараз би не точилася», – додав він.

«Кожного громадянина НАТО та Європейського Союзу зараз захищає не стільки 5 стаття НАТО, скільки Збройні Сили України під синьо-жовтим прапором», — наголосив Петро Порошенко.

П‘ятий Президент у Брюсселі провів низку зустрічей, зокрема в рамках Міжпарламентської ради Україна-НАТО у штаб-квартирі Альянсу, у Європарламенті та Єврокомісії. Порошенко закликав європейських партнерів якнайшвидше надати Україні необхідне озброєння. Також Порошенко закликав НАТО на саміті у Вільнюсі офіційно запросити Україну в Альянс.

П‘ятий Пркзидент привітав рішення Німеччини та інших союзників передати Україні танки «Леопард» коротким емоційним повідомленням з Брюсселя: «Берлін, Варшава, Мадрид, Вільнюс, Брюссель, дякую за танки. Дякую мільйонам українців за тиск. Продовжимо його. Тепер літаки F16», – написав Порошенко у Facebook.

Джерело

Автор