Порошенко у Вашингтоні. День другий (фото, відео)

 

Порошенко на зустрічі з прем’єр-міністром провінції Саскачеван закликав Канаду збільшити військову допомогу Україні

Петро Порошенко на полях Форуму Міжнародного демократичного союзу у Вашингтоні провів зустріч з прем’єр-міністром канадської провінції Саскачеван Скоттом Мо.

«Детально поінформував про ситуацію на фронті та героїчну боротьбу Збройних Сил України і всього українського народу проти російського агресора. Закликав прем’єр-міністра сприяти збільшенню військової допомоги Україні з боку Канади для прискорення нашої спільної перемоги над путінським режимом, а також підтримки у подоланні руйнівних наслідків російських ударів по енергетичній інфраструктурі України», – повідомив Порошенко у Facebook.

«Обговорили можливість практичної реалізації ініціативи будівництва поселення для біженців та переміщених осіб, так званого «Саскачеванського поселення». Прем’єр запевнив у рішучій готовності уряду провінції допомагати Україні, бо 17% жителів провінції Саскачеван — це українці», – написав Порошенко.

Джерело

 

Порошенко обговорив з керівництвом Українського кокусу в Конгресі США постачання зброї та членство України в НАТО, санкції проти «вагнерівців» і кирила (гундяєва)

Петро Порошенко у Вашингтоні зустрівся з керівництвом Українського кокусу в Конгресі США. П’ятий Президент подякував за тверду двопартійну підтримку України у Вашингтоні.

Американські конгресмени підтвердили, що Сполучені Штати і надалі всіма можливостями підтримуватимуть Україну стільки, скільки потрібно – повідомив Порошенко у Facebook.

«Ми детально обговорили ситуацію на полі бою та потреби української армії. Відзначив ефективність допомоги Вашингтона та союзників, яка була важливою як тоді, коли створювали нову українську армію, – так і сьогодні, коли наша армія потребує більше зброї для нашої перемоги над росією», – зазначає Порошенко.

«Окремо наголосив на важливості зміцнення протиповітряної оборони України та надання артилерійських систем середньої і великої дальності. Звернув увагу на потребу в американських літаках-винищувачах», – пише Петро Порошенко.

Але найголовніший фактор безпеки для України – це безумовно членство в НАТО, переконаний Порошенко: «про це наголошую на всіх зустрічах. Переконаний, що кожні такі переговори наближають членство України в НАТО».

Порошенко під час зустрічі також відзначив героїзм українських військових: «це їм ми завдячуємо можливістю жити і працювати. Сьогодні українськими воїнами захоплюється весь світ».

«Ми також обговорили можливість законодавчої ініціативи про визнання групи Вагнера терористичною організацією, як і всіх тих, хто з ними співпрацює, фінансує та підтримує. Підкреслив, що «вагнерівці» і є справжнім обличчам путінського режиму, який також заслуговує називатися терористичним», – пише п’ятий Президент.

«Наголосив, що велике значення для перемоги у розвʼязаній росією війні проти нашої держави та всього Заходу має зміцнення і розвиток міжнародної єдності та солідарності з Україною. Окремо звернувся з проханням щодо запровадження санкцій проти владіміра гундяєва, так званого патріарха кіріла московського», – повідомив Порошенко.

«Як завжди вражений справжньою відданістю друзів України в Конгресі США та їх готовністю максимально допомагати Україні – і у відсічі ворогу, і в демократичних реформах, у тому числі забезпеченні свободи ЗМІ та верховенства права, зміцненні внутрішньої єдності в нашій державі», – резюмує Порошенко.

Джерело