Узагальнено результати проведених заходів з виявлення порушників міграційного законодавства під умовною назвою «Ринок»

З 13 по 23 липня в Україні проводилися цільові профілактичні заходи з виявлення іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України. Працівники міграційної служби спільно з працівниками Національної поліції здійснювали відпрацювання речових та продовольчих ринків, торговельних майданчиків тощо.

У рамках практичного етапу проведення заходів до складу спільних груп було залучено близько 1400 працівників територіальних органів та підрозділів ДМС, понад 1260 працівників Національної поліції та понад 320 представників органів влади та місцевого самоврядування, ужито комплекс заходів, спрямованих на активізацію протидії нелегальній міграції та запобігання порушенням іноземними громадянами правил перебування на території України.

Загалом у результаті проведених на території держави заходів під умовною назвою «Ринок» було виявлено 584 нелегальних мігрантів, стосовно 568 прийнято рішення про примусове повернення, 11 мігрантів примусово видворено, 14 іноземців розміщено до ПТПІ, 99 іноземцям-порушникам заборонено в’їзд в Україну, 29 – скорочено строк тимчасового перебування в Україні.

До адміністративної відповідальності притягнуто 1640 осіб. На правопорушників накладено адміністративні стягнення у вигляді штрафів на суму понад 847 тис. грн.

Джерело

 

Автор